Logitech Harmony Express met ingebouwde Alexa gelanceerd

17 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
Logitech Harmony Express

Logitech heeft de Harmony Express gelanceerd in de Verenigde Staten. De universele afstandsbediening is te bedienen via stemcommando's met Amazon Alexa.

De nieuwe Logitech Harmony Express heeft een ingebouwde microfoon en kan apparaten bedienen via stemcommando’s met de assistent Amazon Alexa. Zo kun je onder andere via je stem de televisie en andere apparaten aan- en uitzetten, apps openen of van zender veranderen. Volgens Logitech kun je de Harmony Express gebruiken met meer dan 250.000 apparaten, waaronder televisies, settopboxen, gameconsoles, geluidssystemen en meer. De afstandsbediening zelf heeft wat minder knoppen dan je van andere afstandsbedieningen van Logitech gewend bent.

Volgens het bedrijf is de Harmony Express de meest gebruiksvriendelijke afstandsbediening binnen de Harmony-familie. In totaal beschikt dit model over slechts negen knoppen voor onder andere het volume, vorige en volgende, geluid uit en een thuisknop. De belangrijkste knop is de grote zwarte knop met blauwe rand bovenaan de Harmony Express. Deze activeert Alexa. Eén druk op de knop laat de Harmony Express dus luisteren naar jouw stemcommando’s.

Het bedrijf heeft tevens een mobiele app gelanceerd waarmee je onder andere de universele afstandsbediening een geluid kunt laten produceren. Handig voor als je de afstandsbediening weer eens niet kunt vinden.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech Harmony Express is per direct verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 250 dollar. Over een wereldwijde release is op dit moment nog niets bekendgemaakt. In ons land spreekt Amazon Alexa ook nog geen Nederlands.

Bron Logitech Via Flatspanelshd

Reacties (0)