Lidl start verkoop smarthome-producten op basis van Zigbee

15 november 2020 2 Minuten 20 Reacties
Lidl Home smarthome

De supermarktketen komt met een eigen lijn aan slimme producten, allemaal gebaseerd op het Zigbee-protocol en compatibel met Philips Hue.

Na onder meer de Action, HEMA en tal van andere bedrijven die tegen lage prijzen smarthome-producten aanbieden wil nu ook Lidl zich een stukje van de smarthometaart toe-eigenen. De supermarktketen komt met een eigen lijn aan slimme producten, allemaal gebaseerd op het Zigbee-protocol.

Lidl smarthome-producten

De Lidl pakt het meteen serieus aan want het bedrijf brengt een volledig assortiment aan producten op de markt. Alle producten communiceren middels het bekende Zigbee-protocol, waar onder meer Philips Hue en IKEA ook gebruik van maken. Zigbee vereist echter wel een hub waarmee gecommuniceerd kan worden en daarom brengt Lidl naast een hoop slimme producten ook een Zigbee gateway uit. Deze gateway kost 19,99 euro.

Op de gateway kun je verschillende producten aansluiten, waaronder de led-lamp met kleurweergave. Deze komt in een GU10-, E27- en E14-variant en kost 12,99 euro. Daarnaast brengt Lidl raam- en deursensoren (12,99 euro), slimme stekkers (9,99 euro), slimme stekkerdozen (24,99 euro), led-plafondlampen (39,99 – 49,99 euro), een bewegingssensor (9,99 euro), inbouwspots (29,99 euro per drie), een led-strip (29,99 euro) en led-kerstverlichting (49 euro) uit.

Advertentie

Lidl Home-app, Google Assistant en afstandsbediening

De gateway maakt het mogelijk de verschillende producten met elkaar te verbinden en te bedienen met de Lidl Home-app. Met deze app kun je verschillende lichtscenes instellen, alle lichten bedienen, timers instellen en automatiseren (als er beweging waargenomen wordt, zet de lamp aan). Ook kun je de gateway koppelen aan de Google Assistant voor spraakbediening. Zo kun je de lampen aanzetten door een commando richting Google Home uit te spreken.

Tot slot is er de mogelijkheid lampen middels een afstandsbediening te bedienen, maar de prijs en beschikbaarheid van deze accessoire ontbreken nog op de website van het bedrijf. Vooralsnog is de afstandsbediening alleen in een starterset met drie lampen en de gateway te koop.

Compatibel met Philips Hue

Je hoeft echter de gateway van Lidl zelf niet per se te gebruiken. De producten van de supermarktketen zijn namelijk compatibel met Philips Hue en IKEA Home Smart. Je kunt dus een Lidl lamp toevoegen aan je Philips Hue ecosysteem.

Alle smarthome-producten van Lidl zijn vanaf vrijdag 27 november te koop.

Reacties (20)