Lidl breidt Smart Home-assortiment uit met tuinverlichting en ventilatorkachel

17 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
Lidl Smart Home

Afgelopen jaar introduceerde ook Lidl zijn eigen assortiment met smarthome-producten, bestaande uit onder meer slimme lampen, stekkers, kerstverlichting en sensoren. Deze week kondigt de winkelketen al verdere uitbreiding aan, met onder meer tuinverlichting en een slimme ventilatorkachel.

Het Lidl Smart Home-assortiment bestaat uit producten die gebruikmaken van het ZigBee-protocol voor draadloze communicatie. Deze standaard is stabieler en veiliger dan WiFi maar vereist wel een hub. In onze uitgebreide Lidl Smart Home review lees je alles over de werking, kwaliteit en mogelijkheden.

Nieuwe Lidl Smart Home verlichting

In de eigen winkels communiceert Lidl inmiddels met nieuwe producten die eind deze maand het Smart Home assortiment gaan aanvullen. Vanaf 27 januari moeten verschillende slimme producten te koop zijn. Zo komt er een tuinverlichtingserie met armaturen aan, bestaande uit wandlampen en spotjes die in de grond geplaatst moeten worden. De wandlampen kunnen 15 miljoen kleuren weergeven, komen in verschillende designs en zijn te koop voor 39,99 euro per stuk. De spotjes kosten 39 euro per stuk en zijn verstelbaar in hoogte. Ook deze kunnen 15 miljoen kleuren weergeven.

Ook brengt Lidl een RGB LED-sfeerlamp (een ledbalk) op de markt voor 29,99 euro. Er is een witte en een zwarte variant. En als je een met de Hue Go vergelijkbare led-lamp zoekt die ook op een accu werkt dan is de 34,99 euro kostende RGB led-lamp interessant. De lamp is draagbaar en heeft een afmeting van 18 x 15 x 8 centimeter. Tot slot is er op het gebied van verlichting ook een led-strip van 2 meter aan het assortiment toegevoegd. Deze strip kan echter alleen wittinten weergeven.

Advertentie

Voor de verlichting geldt dat alles te gebruiken is met de ZigBee-hub van Lidl zelf of met hubs van andere partijen die ZigBee gebruiken, waaronder Philips Hue.

Slimme ventilatorkachel

Een opvallend nieuw product in het Smart Home-assortiment van Lidl is de keramische ventilatorkachel. Dit apparaat werkt namelijk niet middels ZigBee maar middels WiFi. Je kunt de kachel nog steeds via de Lidl Smart Home-app bedienen, maar er wordt dus een ander protocol gebruikt. Onder meer HEMA, Kruidvat en Action gebruiken WiFi voor communicatie tussen en met de apparaten. De ventilatorkachel kan hierdoor ook zonder ZigBee hub gebruikt worden.

De kachel heeft twee standen: 1.200 Watt en 1.800 Watt. Hiermee moet volgens Lidl een kamer goed verwarmd kunnen worden tijdens de koude wintermaanden.

Vanaf 27 januari

De nieuwe producten van Lidl moeten vanaf 27 januari in de winkels liggen. Of alle producten ook via de website van de keten verkocht worden is nog niet duidelijk.

Action Hema Kruidvat Lidl - slimme verlichting
Lees ook

Smarthome van Action, HEMA, Kruidvat en Lidl koppelen aan Google Home

Reacties (0)