Integratie Chromecast- en Nest-speakers komt stapje dichterbij

24 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-home-app-new

Het lijkt erop dat de integratie tussen de Google Chromecast en Google Nest-speakers een stapje dichterbij gekomen is.

Chromecast- en Nest Audio-integratie dichterbij

Eerder dit jaar lanceerde Google de mogelijkheid dynamische audiogroepen (ook wel tijdelijke speakergroepen genoemd) te maken. Op een smart display, zoals een Google Nest Hub, is het mogelijk zo’n tijdelijk groep aan te maken, zodat je dat niet altijd via de Google Home-applicatie hoeft te regelen. Je kunt speakers toevoegen en verwijderen met een druk op de knop. Die mogelijkheid is nu ook naar de Google Home-app gekomen. Niet alleen kun je daar nu dus permanente groepen aanmaken, maar ook dus tijdelijke groepen.

En die mogelijkheid zorgt er nu voor dat er tijdelijke oplossing bestaat voor het aanmaken van een groep met daarin een Chromecast en Nest Audio-speakers, waarin de audio van de content over de Nest Audio’s gestuurd wordt. Eerder beloofde Google al een soortgelijke mogelijkheid aan te bieden in de toekomst, zodat je dus bestaande speakers in huis kunt combineren met je televisie waar een Chromecast aan hangt. Omdat die feature officieel nog niet uitgerold is, omdat er nog aan gewerkt wordt, is het apart om te zien dat dit nu al zo werkt.

Advertentie

Dankzij de user interface kun je razendsnel een groep aanmaken en vervolgens content ernaartoe casten. Dat kan bijvoorbeeld via YouTube of de videostreamingdienst Disney+. Binnen de apps van die diensten kun je de nieuwe groep uitkiezen als castdoel; het beeld wordt dan gestuurd naar de Chromecast, terwijl de audio over de Nest Audio-speakers gestuurd wordt. Gebruikers laten weten dat de resultaten variëren, omdat er nog wel eens wat problemen opduiken. Vooral met Disney+, YouTube lijkt prima te werken.

Dit is dus nog niet de belofte oplossing van Google, waarmee je voor een redelijk goedkoop bedrag een soort draadloos homecinemasysteem in elkaar flanst. Maar het is wel een stap in de goede richting voor iedereen met een Chromecast en de nieuwe Nest Audio-speakers. De ontdekking werd gedaan door een gebruiker op Reddit.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)