Je kunt nu tijdelijke speakergroepen maken op Nest Hub

19 augustus 2020 1 Minuut 1 Reacties
google-nest-hub-1

Google maakt het nu gemakkelijker een tijdelijke speakergroep in huis aan te maken via Nest Hub, waar slimme speakers geïnstalleerd staan. Dan kan dus via het slimme scherm van de zoekmachinegigant, maar dat kun je ook doen met een ander smart display dat je in huis hebt staan.

Tijdens speakergroepen maken met Nest Hub

Normaliter is het de bedoeling dat je een speakergroep aanmaakt via de Google Home-applicatie. Die maak je dus voordat je muziek afspeelt op alle slimme speakers in huis. Maar vanaf nu kan dat ook anders: je kunt namelijk een tijdelijke speakergroep aanmaken via de Nest Hub of ander smart display. Dat kan wanneer je audio afspeelt. Je gaat daarvoor naar het afspelenscherm, waar je links onderin op de Cast-knop drukt.

Hier vind je een lijst met slimme speakers, smart displays en Chromecast-apparaten in huis. Mocht je de update nog niet gekregen hebben, dan kun je hier een andere speaker uitkiezen voor het afspelen van je muziek.

Na het update komt er een lege vierkante te staan dat van een vinkje kunt voorzien. Wanneer je hem een check gegeven hebt, dan wordt die speaker, dat display of het Chromecast-apparaat onderdeel van je tijdelijke speakergroep. Net zoals voorheen is het mogelijk het volume per speaker of apparaat aan te passen. Dit werkt met alle apps die momenteel al ondersteund worden.

Google laat weten dat de Nest Hub en soortgelijke apparaten hierdoor ineens een completere ervaring kunnen aanbieden als het gaat om audio. De update wordt vanaf vandaag uitgerold naar alle gebruikers met een Nest Hub of smart display.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Dick Meijerink

Dick Meijerink
05 september 2020 om 03:48

Ik heb een nest huub, en een ronde ze doen mooi hoor.ben er blij mee.

Inloggen