Fibaro Walli – slimme schakelaars en stopcontacten vanaf nu verkrijgbaar

20 juni 2019 2 Minuten 0 Reacties
Fibaro Walli

Fibaro laat vandaag weten dat de eerste slimme schakelaars, stopcontacten en klassieke basiselementen van de Walli productlijn vanaf nu verkrijgbaar zijn.

Deze productlijn staat voor design met de slimme functionaliteiten van de bestaande Fibaro modules.

Fibaro Walli

De Fibaro Walli lijn is niet beperkt tot alleen het bedienen van verlichting of elektrische apparaten in huis. Het systeem kan verminderd energieverbruik in één van de uitgangen detecteren – bijvoorbeeld door het uitschakelen van de tv. Dit is de trigger voor andere slimme apparaten om ook automatisch uit te schakelen. Deze gegevens kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld het optimaliseren van de huishoudelijke uitgaven. De schakelaars kunnen ook draadloos met elkaar verbonden worden, een handig voorbeeld is een rolluik met de Roller Shutter. Door het ene rolluik te bedienen worden de andere automatisch mee bestuurd.

Het ontwerp bevat een LED-ring die kan worden aangepast naar de behoefte van de eindgebruiker. Walli schakelaars en stopcontacten werken binnen het Fibaro smarthome-systeem met de populaire spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Siri en Google Home. Walli en het Fibaro systeem werken op basis van draadloze Z-Wave communicatie.

De Walli productlijn kan op elk moment geïnstalleerd worden zonder aanpassingen in de bestaande infrastructuur. Het installatieproces in een bestaande omgeving kan in fases uitgevoerd worden, door de oude oplossing systematisch te vervangen door de nieuwe Walli schakelaars en wandcontactdozen.  Dankzij de compacte afmeting is het product klaar om rechtstreeks te installeren in een inbouwdoos.

Dankzij Z-Wave technologie is het mogelijk om eenvoudig andere apparaten in huis te besturen. Bovendien zijn de schakelaars uitgerust met ouderlijk toezicht – de bediening van fysieke schakelaars kan uitgeschakeld worden of beperkt worden via de mobiele app.

De volgende Walli producten zijn vanaf nu verkrijgbaar:

  • Walli Switch
  • Walli Dimmer
  • Walli Roller Shutter
  • Walli Outlet type E & type F
  • Walli N TV-SAT Outlet
  • Walli N Ethernet Outlet

Tot slot wordt de Walli productlijn binnenkort uitgebreid met speciale montageplaten en adapters die compatibel zijn met de stopcontacten, frames en schakelmateriaal van andere fabrikanten, waaronder GIRA – System 55, LeGrand – Celiane en Schneider – Odace.

Reacties (0)