Eve Weather: weersensor voor buiten met Thread-integratie

05 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
Eve Weather 1

Even heeft deze week een nieuwe versie van de Degree temperatuursensor voor buiten aangekondigd. Het bedrijf komt met de Eve Weather, wat een (beperkt) weerstation is voor buiten en compatibel is met de Thread-standaard.

De nieuwe Eve Weather komt met een groter display waarop de temperatuur, de luchtvochtigheid en de lokale weersomstandigheden (luchtdruk) zichtbaar zijn. Dat op zich is al een handige toevoeging voor je smarthome, maar interessanter is dat de Weather ondersteuning biedt voor het Thread-protocol. Hiermee is snelle, veilige en energiezuinige communicatie met andere Thread-apparaten mogelijk. En aangezien Even groot voorstander is van HomeKit kun je de producten van het bedrijf middels Thread eenvoudig met je Apple smarthome koppelen.

Eve Weather

Eve zet de laatste tijd vol in op het Thread-protocol. Zo komt er binnenkort een update voor de tweede generatie Eve Aqua uit waarmee ondersteuning voor het protocol toegevoegd wordt. Ook komt er een vierde generatie Even Energy smart plug uit waar het protocol ingebakken zit. Volgens Eve biedt Thread grote voordelen om het ideale smarthome te bouwen. Zo is er geen cloudverbinding noodzakelijk, is de verbinding goed beveiligd, is het eenvoudig te gebruiken en heeft het protocol nauwelijks invloed op de batterijduur van apparaten. Daarnaast is er geen bridge of hub noodzakelijk om Thread compatibele apparaten aan elkaar te koppelen.

De Eve Wather moet vanaf maart beschikbaar zijn en gaat in de VS 69 dollar kosten. Het apparaat wordt aangestuurd door batterijen en kan vanzelfsprekend tegen weer en wind. In de Eve-app kun je alle data bekijken, zowel live als in de vorm van grafieken over specifieke perioden. Als je de Weather koppelt met HomeKit is het mogelijk om Siri bijvoorbeeld te vragen naar de buitentemperatuur.

Reacties (0)