Dit is Philips Hue Gradient: meerdere kleuren tegelijk en synchroniseren met je tv

15 februari 2022 4 Minuten 0 Reacties
Philips Hue Gradient

Slimme lampen ken je voornamelijk van het weergeven van wittinten of van een enkele kleur tegelijk. Sinds enige tijd is daar de Philips Hue Gradient-collectie waarbij je maar één lamp nodig hebt om meerdere kleuren tegelijk weer te geven. Wat is Philips Hue Gradient precies? We leggen het je uit in dit artikel.

Dit is Philips Hue Gradient

De slimme lampen in de Philips Hue Gradient-serie kunnen meerdere kleuren tegelijk weergeven. Niet alle lampen zijn hier natuurlijk voor geschikt. Je hebt een lamp of armatuur nodig dat licht kan verspreiden over een groter oppervlakte. Een klein lampje met grote fitting is geen goede match, maar een ledstrip uiteraard wel. In plaats van enkele meters in dezelfde kleur weer te geven, kan een ledstrip in de Gradient-serie meerdere kleuren tegelijk weergeven, waarbij ook de kleurovergangen mooi in elkaar overlopen.

Je kunt de Gradient-serie eigenlijk op twee manieren gebruiken. Ten eerste natuurlijk om meer sfeer in huis te creëren dankzij licht. Alhoewel je op moet passen dat je niet altijd in een discoshow komt te zitten, kan een goedgeplaatste Gradient ledstrip onder een kast of langs de muur net dat beetje extra geven aan je interieur. Of wat dacht je van de Gradient Signe vloerlamp of tafellamp? Deze tonen niet alleen meerdere kleuren licht tegelijk, maar zijn ook voorzien van een premium armatuur.

Ten tweede heb je daar het synchroniseren met je televisie. Gebruik een Hue Play Sync Box en je Hue-app (Bridge is vereist) om een entertainmentruimte aan te maken. Plaats bijvoorbeeld de Gradient Lightstrip of de Gradient Tube onder of achter je televisie, en je creëert je eigen Ambilight-omgeving waarbij de kleuren van je televisie ook op de muur weergegeven worden voor een extra dimensie bij je favoriete vorm van entertainment. Omdat ze meerdere kleuren tegelijk weer kunnen geven werken deze lampen ideaal als uitbreiding van je huidige Philips-tv met Ambilight, of als nieuw Ambilight-systeem met een televisie van een ander merk. De volgende lampen zijn inmiddels verkrijgbaar in de Gradient-serie:

Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip

De Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip verscheen vorig jaar. Op het eerste gezicht lijkt het misschien identiek aan een normale ledstrip, maar er zitten drie verschillende zones in verwerkt. Iedere zone kan je een eigen kleur geven via de Hue-app. Ook is de ledstrip geschikt voor de functie Dynamic Scenes. Hiermee kunnen kleuren in elkaar overlopen en kan de strip in een levendige scene van kleur veranderen.

Wie dat wil kan de Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip ook gebruiken in combinatie met de Hue Sync Box of de Hue Sync-app. Zo creëer je je eigen Ambilight in huis (of plak hem op of onder de televisie). Maak een entertainmentruimte aan in de app en deze ledstrip kan de kleuren van het beeld dynamisch volgen. De Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip kan dus ook als Ambilight voor je televisie gebruikt worden, maar daar is dit model eigenlijk niet voor bedoeld. Dan is de Philips Hue Play Gradient Lightstrip beter geschikt.

8.5
Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip 2

Beoordeling
Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip

Pluspunten
 • Goede bouwkwaliteit
 • Hoge helderheid en nauwkeurige kleuren
 • Meer leds per meter
 • Fraaie effecten mogelijk
Minpunten
 • Aardig aan de prijs
 • Maar drie zones te gebruiken

Beoordeling Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip

Philips Hue heeft met de Ambiance Gradient Lightstrip weer een mooi lid aan de familie toegevoegd. De prijs van 135 euro (op het moment van schrijven) is wat aan de hoge kant, maar wel te verantwoorden als we kijken naar de mogelijkheden en de extra's die de ledstrip biedt ten opzichte van de Lightstrip Plus. Als je wat sfeer wilt toevoegen aan een ruimte en dit wilt doen met meer kleuren en meer controle over de kleuren dan is de Ambiance Gradient Lightstrip zeker een aanrader.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips Hue Ambiance Gradient Lightstrip

Philips Hue Play Gradient Lightstrip

Deze lightstrip is eigenlijk identiek aan de normale Gradient Lightstrip qua functies, maar is speciaal ontworpen om achter je televisie geplaatst te worden. Je kan dit model dan ook krijgen in 55-inch, 65-inch of 75-inch, precies zoals het formaat van veel televisies. Koppel hem aan je Hue Play Sync Box en iedere televisie, ongeacht van welke fabrikant, wordt een Ambilight-tv.

Philips Hue Gradient Signe vloerlamp en tafellamp

Liever een volledig armatuur in de Gradient-serie? Kijk dan eens naar de Philips Hue Gradient Signe. Deze is verkrijgbaar als vloerlamp en als tafellamp. Het zijn stijlvolle en premium armaturen die meerdere kleuren tegelijk weer kunnen geven. In feite bevat deze lamp een rechtopstaande ledstrip in een stevige armatuur en is daarmee bij uitstek geschikt om effecten op de muur te laten schijnen. In principe is dit model echt om meer sfeer in huis te creëren.

8.0
Philips Hue Signe gradient

Beoordeling
Philips Hue Gradient Signe

Pluspunten
 • Goede bouwkwaliteit
 • Hoge helderheid en nauwkeurige kleuren
 • Leuke effecten mogelijk
 • Typisch Philips Hue-product
Minpunten
 • Prijzig
 • Lastige plaatsing
 • Niche-product

Beoordeling Philips Hue Gradient Signe

De Philips Hue Gradient Signe vloerlamp is een lastige. Aan de ene kant is het een prachtig product, met alle voordelen en kenmerken waar Philips Hue bekend om staat. De bouwkwaliteit is dik in orde, de Gradient-functie maakt leuke sfeereffecten mogelijk en de mogelijkheden met Hue zijn eindeloos. Aan de andere kant is het een lamp die 299 euro kost en dat is een behoorlijk prijskaartje. Het is dan ook een eyecatcher, een unieke lamp in huis. Als je dat bedrag ervoor over hebt dan haal je sowieso een premium product in huis waarmee je mooi sfeerlicht kunt creëren en waar eigenlijk geen minpunten aan vastzitten. Zoek je wel dezelfde mogelijkheden maar wel je flexibeler zijn in de plaatsing, dan kun je ook de goedkopere Hue Ambiance Gradient Lightstrip overwegen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips Hue Gradient Signe

Philips Hue Play Gradient Light Tube

De Tube is dan speciaal voor gebruik bij een televisie. Deze plaats je horizontaal en synchroniseer je uiteraard met je scherm. Het dynamische licht kan vervolgens in de door jouw gewenste richting op de muur schijnen, waarbij de kleuren van je televisie verdergaan op de muur. Ook de Gradient Light Tube werkt dus als Ambilight voor extra sfeer bij je favoriete vorm van entertainment. De Tube is verkrijgbaar in verschillende lengtes en kies uit een witte of zwarte variant.

Philips Hue en Spotify
Lees ook

Zo maak je de koppeling tussen Philips Hue en Spotify

Meer Philips Hue Gradient op komst?

De bovenstaande Light Tube is de nieuwste toevoeging in de Gradient-serie. Komt het merk binnenkort met meer nieuwe producten in de Gradient-serie? Alhoewel er niets aangekondigd is zou het ons niets verbazen als Philips Hue later dit jaar met nieuwe producten in deze serie komt. De Signe bestond ook eerst uit een normale versie, waarna er afgelopen jaar een Gradient-versie verscheen. Zo heeft het merk meerdere lampen die eventueel hiervoor in aanmerking komen.

Reacties (0)