‘Amazon werkt aan een centraal Alexa-systeem voor aan de muur’

09 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
amazon-ech-show-zwart

Naar verluidt werkt Amazon aan een Alexa-systeem dat moet dienen als een centrale hub. Het systeem wordt dan aan de muur gehangen.

Amazon werkt aan een Alexa-commandocentrum voor smarthomes, als we Bloomberg kunnen geloven. Het is een smarthomehub met een scherm, net zoals een Echo Show, die 10 tot 13 inch groot is. Ook moet je hem aan de muur hangen, in tegenstelling tot de Show. Naast het bedienen van smarthomeproducten, bedien je er ook media mee en kun je ermee videochatten middels de ingebouwde camera.

Amazon denkt aan een centraal systeem

Waarschijnlijk is het idee achter het aan de muur ophangen, dat je als gebruiker meer te zeggen hebt over de plek waar dat slimme scherm gestationeerd wordt. Met normale smart displays moet je altijd een plekje vinden op een kozijn, tafel of kast.

In het verleden heeft het bedrijf al eens geëxperimenteerd met het ophangen van Echo-apparaten, zoals een wandklok. En hoewel het al mogelijk is je Echo-apparaten op te hangen middels third-party accessoires, is nog geen enkel ander Echo-apparaat echt bedoeld voor aan de muur. Omdat dit nieuwe product dat wel is, is het een stuk compacter dan bijvoorbeeld een Echo Show.

Advertentie

Het onaangekondigde apparaat moet ergens tussen de 200 en 250 dollar gaan kosten. Ook moet de release ergens tussen eind 2021 en 2022 liggen. Dergelijke zaken kunnen altijd nog veranderen; zeker tijdens een pandemie is het niet zeker dat nieuwe producten uitkomen. Amazon heeft niet willen reageren op geruchten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)