Amazon-medewerker maakt kattenluik met kunstmatige intelligentie

01 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
kattenluik-video

Een medewerker van Amazon heeft een kattenluik ontwikkeld die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en een videocamera. Het luikje bepaalt of de kat naar binnen mag of niet, op basis van het feit of de kat prooi mee naar binnen wil nemen of niet.

Slim kattenluik met camera

Een medewerker van Amazon, technical productmanager Ben Hamm, zocht naar een manier om te voorkomen dat zijn kat Metric prooi naar binnen meenemen door het kattenluik. Die prooi was dood of nog half levend, maar in beide gevallen werd Hamm in de nacht wakker gemaakt. Hamm heeft hierover een presentatie gegeven tijdens Ignite Seattle. De video kun je hieronder bekijken. In het kort: Hamm ontwikkelde een slim kattenluikje dat Metric kon weren naar binnen te gaan wanneer hij prooi mee naar binnen wilde nemen.

Daarvoor maakt de productmanager gebruik van een camera (een Deeplens-camera van Amazon) en een Arduino-systeem dat het kattenluikje automatisch dichthoudt wanneer de kat aan komt lopen met prooi in z’n bek. Als dat het geval is, wordt het kattenluik voor vijftien minuten dicht gehouden. Daarnaast krijgt hij hierover een sms en doneert hij automatisch aan een goed doel: eentje die vogels beschermt van kattengeweld. Hamm heeft de camera zelf getraind, waardoor die nu over het benodigde algoritme beschikt.

Reacties (0)