Amazon kondigt vierde generatie Echo met rond ontwerp aan

24 september 2020 2 Minuten 1 Reacties
Amazon Echo 4

Amazon heeft op een besloten hardware-evenement de vierde generatie van de slimme Echo-speaker aangekondigd.

De nieuwe Echo heeft een vernieuwd rond ontwerp en beschikt over een custom machine learning processor die de functies van het apparaat flink moet verbeteren.

Verbeterde prestaties en geluidskwaliteit

Volgens Amazon zorgt het ronde ontwerp ervoor dat de geluidskwaliteit een stuk hoger is dan bij vorige iteraties van de Echo. Er zit ook een chip voor spraakherkenning in die stemmen kan onderscheiden van andere omgevingsgeluiden. Dat moet ervoor zorgen dat de Echo een stuk sneller reageert op commando’s. De chip kan ook onderscheid maken tussen stemmen van volwassenen en die van kinderen, zodat kinderen geen resultaten kunnen opvragen die niet helemaal voor hen geschikt zijn.

De vierde generatie van de Amazon Echo combineert de functies van de derde generatie Echo en de Echo Plus. Zo is er weer ingebouwde ondersteuning voor het Zigbee-smarthomeplatform, zodat je de Echo als centrale hub kunt gebruiken. Middels digitale assistent Alexa kun je dan je andere aangesloten apparaten aansturen. Alexa spreekt alleen nog altijd geen Nederlands, dus dat blijft een dingetje. De speaker ondersteunt ook Amazon Sidewalk, een systeem voor het opzetten van lokale netwerken.

AZ1 Neural Edge

Amazon heeft daarnaast een module ontwikkeld voor kunstmatige intelligentie, die door het bedrijf de AZ1 Neural Edge wordt genoemd. De module verwerkt spraakopdrachten op het apparaat zelf, alvorens de opdracht naar de cloud te sturen. Doormiddel van speciale algoritmen zou elke spraakopdracht enkele honderden seconden sneller tot een resultaat leiden. De module zou tot twee keer sneller opdrachten kunnen verwerken dan de chips in oudere Echo-apparaten. Het ontwerp ervan is tot stand gekomen in samenwerking met chipmaker MediaTek. In de toekomst zullen meer apparaten van Amazon worden uitgerust met de AZ1. De voordelen van de module gelden vooralsnog enkel voor Engelssprekende gebruikers, maar worden snel naar andere talen overgeheveld.

Volgens The Verge gaat de Amazon Echo (vierde generatie) zo’n 100 euro kosten en is hij in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs en blauw verkrijgbaar. Of en wanneer de speaker naar Nederland komt is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Maria Rothkrans

Maria Rothkrans
10 november 2020 om 19:59

Hallo
Wanneer komt de nieuwe harmonie alexa naar Nederland

Inloggen