WhatsApp heeft nu écht Google Drive-integratie op Android

08 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
whatsapp-backup

Google en WhatsApp hebben aangegeven dat de backupoptie via de cloudopslagdienst Google Drive nu eindelijk beschikbaar is op Android voor de populaire chatapplicatie. Dat betekent dat je alles nu in de cloud kunt opslaan en daar vandaan kun downloaden.

Google Drive-backup en WhatsApp

We noemden het eerder al een knipperlichtrelatie: WhatsApp en Google Drive. De ene bèta-versie van WhatsApp had de backup-mogelijkheid wel, terwijl de andere hem weer niet had. Gebruikers wisten daardoor niet meer waar ze aan toe waren, iets waar WhatsApp op een gegeven moment nog op gereageerd heeft, en heeft uitgelegd dat ze met elke bèta-versie dichterbij een goede integratie van beide diensten kwamen. En deze week is het eindelijk zo ver, zo kondigen Google en WhatsApp aan, Google Drive is geïntegreerd in de chatapp.

Met de nieuwe integratie zijn gebruikers in staat berichten, foto’s, video’s en stemberichten op te slaan in de cloud van Google en te downloaden naar het toestel waarop ze WhatsApp gebruiken. Wanneer je de update hebt, die binnen nu en enkele weken zal worden uitgerold, dan kun je via instellingen aanpassen hoe vaak je wil dat Google Drive de backup verzorgt en natuurlijk wanneer. Ook kun je ervoor kiezen video’s niet te uploaden, bijvoorbeeld, want die nemen veel ruimte in. Je dient daarvoor natuurlijk wel in te loggen met je Google-account.

WhatsApp Messenger

Reacties (0)