‘Volgende toptoestel Huawei krijgt veertig megapixelcamera met drie lenzen’

06 december 2017 1 Minuut 0 Reacties
Porsche Design Huawei Mate 10 Pro b

Huawei komt mogelijk met een telefoon die over drie cameralenzen aan de achterkant beschikt, met een 40-megapixelsensor. Een waar beest dus op het gebied van de camera.

Sinds de Chinese technologiereus Huawei samenwerkt met Leica voor de camerahardware en -software van de P9 Plus, let het bedrijf extra goed op de kwaliteit van de camera’s. Uit een nieuw lek komt het beeld naar voren dat het volgende vlaggenschip van Huawei, de P11, mogelijk een echt beest wordt als het op de camera aankomt.

Camera Huawei P11

Een marketingbureau waar Huawei mee samenwerkt, bracht al dan niet per ongeluk een promotie-afbeelding van de P11 uit. Die wijst erop dat er geen twee, maar drie lenzen op de achterkant van de camera geplaatst worden. Daarnaast zou de beste lens over een 40-megapixelsensor beschikken. Verder is er naar verluidt vijfmaal hybride zoom en op de voorkant een camera met 24-megapixelsensor.

Maar dat is niet alles. Uit de promotiebeelden blijkt ook dat er een “nieuwe sensor en optica” ontwikkeld is voor de camera, die “100% meer licht” moet kunnen vangen. Dan zou de camera ook in omstandigheden met zeer weinig licht mooie plaatjes kunnen knippen.

Huawei en kunstmatige intelligentie

In combinatie met dit nieuws over de camera, is er nog een interessant verhaal rond kunstmatige intelligentie in Huawei-apparaten. Volgend jaar lanceert het bedrijf smartphones met de eigen Kirin 970-processor, die voorzien is van een zogenaamde NPU. Dat is een processor-unit die zich enkel bezig houdt met veeleisende grafische bewerkingen.

Op een van de gelekte afbeeldingen lezen we iets over een “professionele camera-assistent” die onder meer “omgevingen herkent” en “automatisch de juiste frames zoekt”. De combinatie van die mogelijkheden met een 40MP-camera zou potentieel erg interessant kunnen zijn en wellicht voor een van de beste smartphonecamera’s kunnen zorgen.

Reacties (0)