Telegram werkt aan tool voor importeren chats van andere diensten

28 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
WhatsApp

Telegram werkt aan een tool waarmee je je chats kunt importeren vanuit andere berichtendiensten, zoals WhatsApp of Facebook Messenger.

De nieuwe Telegram-functie is ontdekt door 9to5Mac, in versie 7.4 van de populaire berichtendienst. Vlak na het uitbrengen van die update, op iOS, bracht het bedrijf nog snel een andere update uit die de functionaliteit er weer uithaalde. Mogelijk betekent dit dat de ontwikkelaar nog werkt aan het gereedschap.

Telegram-tool voor chatimport

De redactie was echter in staat een blik te werpen op die chatimporttool. Volgens de officiële releasenotes is het zo dat je chats uit verschillende berichtendiensten kunt importeren, waaronder WhatsApp, Line en nog een aantal andere apps. Je hebt hiervoor ook de andere app nodig, waar je de chats uit wil halen.

Neem bijvoorbeeld WhatsApp. Voordat je je berichten naar Telegram importeert, moet je ze eerst exporteren. Dat gaat via het menu, waar je ervoor kunt kiezen om al je chats in een .zip-bestand te plaatsen. Vervolgens kun je je chats via het deelmenu exporteren naar je nieuwe berichtendienst.

Advertentie

Telegram vraagt vervolgens aan welke persoon of groep je die chat wil koppelen en synchroniseert vervolgens de berichten voor iedereen. Alle geïmporteerde berichten krijgen ook een speciaal label mee, zodat duidelijk is wat er precies mee gebeurd is.

Helaas heeft het bedrijf de functie nog niet zelf aangekondigd en weten we dus ook niet wanneer iedereen hiermee aan de slag kan. Mocht je dus bang zijn dat je je gesprekken verliest wanneer je overstapt van een berichtendienst naar Telegram, dan kan deze tool je dus mogelijk in de toekomst helpen.

We moeten er wel bij vermelden dat Telegram geen goed alternatief is als je iets om je privacy geeft. Ja, WhatsApp is onderdeel van Facebook, maar die chats zijn standaard van gebruiker tot gebruiker versleuteld. Dat is niet het geval in de app met het logo van een papieren vliegtuig.

Reacties (0)