‘Sony Xperia XZ Pro met 4k-oled-scherm wordt in februari onthuld’

17 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
sony-xperia-xz-premium-foto-7

Sony gaat mogelijk tijdens of vlak voor Mobile World Congress 2018 de Sony Xperia XZ Pro presenteren: een smartphone met een 4k-oled-scherm. Daarnaast zijn er nog meer specificaties van het aankomende toestel naar buiten gekomen.

Sony Xperia XZ Pro met 4k-oled-scherm – gerucht

Tijdens CES 2018 heeft Sony al een aantal smartphones gepresenteerd, maar die waren niet echt high-end te noemen. Mogelijk zien we dat high-end toestel vlak voor of tijdens Mobile World Congress eind februari in Barcelona. Dat moet de Sony Xperia XZ Pro gaan worden, een smartphones met een 4k-oled-scherm. Dat scherm moet 5,7-inch groot worden. Onder de motorkap zit mogelijk de Qualcomm Snapdragon 845-processor, evenals 6 GB aan werkgeheugen en maar liefst 128 GB aan interne opslagruimte. Er wordt dus hoog ingezet.

Op de achterkant zit waarschijnlijk een systeem met twee camera’s: eentje van achttien en eentje van twaalf megapixel. Op de voorkant treffen we mogelijk een frontcamera van dertien megapixel aan. Ook zou dit toestel het IP68-certificaat moeten krijgen, evenals een accu van 3.420 mAh. Dat lijkt misschien niet heel veel als je naar dat scherm kijkt, maar de verwachting is dat de Qualcomm Snapdragon 845 een hoop energie weet te besparen door allerlei technieken. Het besturingssysteem zal naar verwachting Android 8.0 Oreo zijn.

Reacties (0)