Samsung presenteert Galaxy Note 4 officieel

03 september 2014 3 Minuten 0 Reacties
galaxy-note-4

Op de IFA in Berlijn heeft Samsung officieel de Galaxy Note 4 gepresenteerd. Zoals verwacht wordt de phablet geleverd met de S Pen, wat volgens Samsung de beste uitvinding van de pen is, en heeft de Note 4 genoeg kracht onder de motorkap.

Specificaties Samsung Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 heeft een 5,7 inch Quad HD (2560×1440) Super AMOLED display. Door de afmeting komt Multi Window volgens de Koreaanse optimaal tot zijn recht en wordt multitasken eenvoudiger. Je bepaalt daarnaast zelf of je met een volledig-, split- of pop-upscherm werkt. Ook zijn de kijkhoeken geoptimaliseerd en pas je de grootte en plek van apps op het scherm aan met één veegbeweging. De phablet is voorzien van een  2.7GHz Quad-Core-processor, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer om het interne geheugen uit te breiden.

De Galaxy Note 4 heeft een 16 megapixel camera met een Smart Optical Image Stabilizer, die schokken stabiliseert en automatisch de sluitertijd aanpast in donkere omgevingen. De frontcamera (3,7 megapixels) heeft standaard een opnamehoek van negentig graden, maar kan uitgebreid worden tot 120 graden – ideaal voor het maken van groepsportretten. Het maken van een groepsportret is ook eenvoudiger gemaakt want je hoeft alleen op de hartslagmeter, te vinden op de achterzijde te tikken en de foto is genomen.

Met functies als Fast Charging en Ultra Power Saving Mode op de Note 4 zit je nooit meer met een lege phablet. Met Fast Charging laad je binnen 30 minuten op tot 50% van de batterijlading. De Note 4 heeft meerdere microfoons en met de verbeterde gespreksspeaker voer je gesprekken, ook in rumoerige ruimten. De ingebouwde Voice Recorder biedt directional voice tagging tot acht personen, samen met selectieve playback waarmee je specifieke stemmen isoleert in een groepsgesprek. Veiligheid en privacy zijn volgens Samsung gegarandeerd met de verbeterde vingerafdrukscanner. Ook is de Galaxy Note 4 ‘s werelds eerste mobiele device met een UV-sensor, al is nog niet helemaal duidelijk waar deze voor gaat dienen.

Advertentie

Ontwerp en S Pen

De smartphone heeft een stevig en licht metalen frame, waarbij de gebogen hoeken overlopen in het edge-to-edge scherm. De Galaxy Note 4 heeft een zachte achterkant, zodat het device volgens de Koreaanse prettig in de hand ligt en gemakkelijk met één hand te bedienen is.

De S Pen die met de phablet geleverd wordt en in de behuizing weggestopt kan worden is in verbeterde vorm terug bij de Galaxy Note 4. Schrijven op de Note lijkt volgens Samsung nog meer alsof je op papier schrijft en ook biedt de S Pen nu verbeterde functies zoals Air Command, Action Memo, Screen Write, Image Clip en Smart Select. Met de laatste functie breng je content uit verschillende bronnen samen, waarna je het weer kunt delen.

Dankzij S Note verwerk je aantekeningen eenvoudig en efficiënt. Met Snap Note maak je een foto – of de aantekeningen nu op papier of op een schoolbord staan – en worden ze opgeslagen in S Note. Ook leg je je gedachten snel vast met Voice Memo.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 4 is vanaf begin oktober in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink voor een verkoopadviesprijs van € 799.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)