Samsung Galaxy S21-functies komen naar oudere smartphones

18 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s21

Samsung laat weten dat het OneUI 3.1, voorheen alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S21, beschikbaar maakt voor oudere smartphones.

OneUI 3.1 was voorheen dus exclusief beschikbaar voor de Samsung Galaxy S21 en is gebaseerd op Android 11. De bredere uitrol zorgt ervoor dat eigenaars van een Samsung Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galaxy Z Flip en Galaxy Fold 2 (en aanverwante toestellen) kunnen rekenen op een deel van dezelfde functies.

Samsung Galaxy S21-functies worden breder uitgerold

Dat laat het Zuid-Koreaanse bedrijf weten op zijn eigen website. Zo kunnen de eigenaars van de eerdergenoemde toestellen rekenen op bijvoorbeeld de Enhanced Single Take-modus, waarmee je achteraf een shot kunt kiezen nadat je een deel gefilmd hebt. Je kunt niet alleen het beste shot uitkiezen, ook is het mogelijk effecten toe te voegen.

De nieuwe versie van die modus kan met meer frames werken en ondersteunt slow motion video’s en laat je zelfs op type shots filteren. Verder is er de functie waarmee je objecten kunt verwijderen uit beeld. Ook is er ondersteuning voor opnames met meerdere microfoons; je kunt dan gebruikmaken van de mic op je smartphone alsmede eentje die gekoppeld is via bluetooth.

Advertentie

Er komen ook functies bij die niets met camera’s te maken hebben, zoals de Private Share-functie. Daarmee verstuur je foto’s, video’s en andere bestanden naar mensen toe, die vervolgens voor een korte tijd toegankelijk zijn. Je kunt de toegang tot al die bestanden zelfs vroegtijdig terugtrekken.

Dan is er nog de Eye Comfort Shield. Dit is een functie die gedurende de dag het blauw licht van het scherm filtert. Verder is het zo dat je binnen de snelle instellingen van het menu smarthomebediening tegenkomt. En zo zijn er nog een aantal kleinere tweaks en aanpassingen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)