Review: Consumentenbond bekijkt Motorola Xoom (video)

06 juni 2011 1 Minuut 2 Reacties
Motorola-xoom-wit

De Motorola Xoom is alweer een tijdje verkrijgbaar in Nederland en de eerste reviews van het apparaat verschijnen dan ook online. Ook de Consumentenbond heeft de tablet aan een review onderworpen. De Motorola Xoom is uitgerust met het Android 3.0 (3.1 na update) Honeycomb besturingsysysteem, een Tegra 2 processor, een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, HDMI, microSD card reader, en twee camera's.

Volgens de Consumentenbond is de Android 3.0 tablet een solide apparaat wat goed in de hand ligt, maar de tablet is aan de zware kant en niet netjes afgewerkt. Android Honeycomb maakt goed gebruik van de ruimte op het scherm, maar mist nog wat souplesse en heeft last van kinderziektes. Andere positieve punten zijn de snelle hardware, hoge resolutie en de camera met autofocus. Bekijk na de break de video review.

Video review Motorola Xoom

Verder komt de Consumentenbond tot de conclusie dat het scherm nogal reflecterend is, wat nogal lastig is wanneer je buitenshuis met de tablet werkt. Ook is het niet kunnen opladen via USB een minpunt wanneer je niet thuis bent en de speciale kabel niet bij je hebt. Als positief punt wordt ook genoemd dat de Motorola Xoom beschikt over de mogelijkheid voor een update naar 4G connectiviteit, wat momenteel in Nederland nog niet beschikbaar is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Mark

Mark
09 juni 2011 om 14:44

De Xoom heeft alleen 3.1 als het een US versie van Verizon is (in Nederland niet verkrijgbaar). De Europese en daarmee Nederlandse variant heeft 3.0.1 en mist een aantal grote verbeteringen van 3.1.

Inloggen


09 juni 2011 om 15:35

Dank voor je input. We passen het aan!

Inloggen