Qualcomm Snapdragon 888 geeft Android-vlaggenschepen kracht in 2021

02 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
qualcomm-snapdragon-888

Qualcomm heeft een nieuwe processor aangekondigd die bedoeld is voor de Android-vlaggenschepen in 2021: de Qualcomm Snapdragon 888.

Dit is de Qualcomm Snapdragon 888

Qualcomm onthult de Qualcomm Snapdragon 888 tijdens de jaarlijkse Qualcomm Tech Summit. De chipset moet vooral veel verbeteringen doorvoeren voor de 5g-verbinding. Zo is er nu ruimte voor een volledig geïntegreerde 5g-modem, in tegenstelling tot de Snapdragon 865. Die chip vereiste dat fabrikanten nog een aparte chip voor 5g installeerden.

De Snapdragon 888 werkt samen met de Qualcomm X60, die eerder dit jaar aangekondigd werd. Dit is de opvolger van de X55-modem. De nieuwe processor is gemaakt volgens het 5nm-proces en is energiezuiniger dan zijn voorgangers. Daardoor moeten telefoons die gebruikmaken van 5g langer meegaan op een volle accu. Dat is althans de belofte.

Daarnaast heeft het bedrijf natuurlijk ook andere veranderingen doorgevoerd. Zo is er nu de zesde generatie AI Engine, waardoor er ook een merkbare vooruitgang moet zijn op het gebied van prestaties en batterijverbruik in het kader van taken die te maken hebben met kunstmatige intelligentie. Bovendien belooft de fabrikant dat de Qualcomm Snapdragon 888 een “significante upgrade” aanbiedt op grafisch niveau, door de vernieuwde Adreno-gpu (graphics processing unit). Helaas heeft het bedrijf nog niet laten weten wat die upgrade precies inhoudt. Maar we kunnen ons voorstellen dat games er niet alleen beter uitziet op smartphones met de processor aan boord, maar ook lekker vlot draaien.

Op het gebied van fotografie zijn er ook veranderingen aangekondigd. Zo kan de processor ongeveer 120 foto’s per seconde maken met een twaalf megapixelsensor, dankzij een verbeterde beeldverwerker (image signal processor) die nu 35 procent sneller werkt. De verwachting is dat de Samsung Galaxy S21 straks één van de eerste toestellen met de processor aan boord is. Daarna volgen toestellen van Sony, OnePlus, LG en meer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)