‘Galaxy S21 laat je je telefoon ontgrendelen via stemasisstent Bixby’

26 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-s21-renders-1

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Samsung voornemens de Bixby-assistent op een unieke manier in te zetten op de Galaxy S21.

Met Bixby je Galaxy S21 ontgrendelen – gerucht

De laatste jaren ontgrendelen we onze smartphones op verschillende manieren: met een vingerafdruk, gezichtsontgrendeling of zoiets als een pincode. Als het aan Samsung ligt dan komt daar binnenkort nog een mogelijkheid bij: ontgrendelen via stembediening. En niet zomaar stembediening, uiteraard moet dit dan via de Bixby-stemassistent te regelen zijn.

Dat schrijft althans de Samsung-nieuwswebsite Sammobile. Het gerucht heeft betrekking op de nog aan te kondigen Samsung Galaxy S21-serie, die mogelijk januari van volgend jaar gepresenteerd wordt. Technisch gezien zou deze functie ook naar andere toestellen van Samsung kunnen komen, aangezien de feature gekoppeld is aan Bixby. En Bixby is aanwezig op een flink aantal smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Maar de S21 zou wel het eerste toestel zijn die ondersteuning voor de functie aanbiedt.

Dat blijkt uit informatie die opgedoken is uit de OneUI 3.1-update. Daarin staat vermeld dat Bixby in staat is een smartphone, zoals de Galaxy S21, te ontgrendelen via stemherkenning, op eenzelfde manier zoals dat ook gaat met een vingerafdrukscanner, pincode of gezichtsherkenning. Het is nog niet duidelijk hoe dit dan precies werkt. Toen Samsung bijvoorbeeld gezichtsherkenning introduceerde voor zijn smartphones, waarmee die dingen ontgrendeld konden worden, was het mogelijk een telefoon van het slot te halen door een foto van het geregistreerde gezicht te laten zien. Het is dus nog maar de vraag of je straks andermans Galaxy kan ontgrendelen door een opname van de stem te presenteren.

Advertentie

Google heeft deze optie eerder al eens geïntroduceerd voor de Google Assistent. Echter, in 2018 werd die mogelijkheid ook weer teruggetrokken vanwege beveiligingsproblemen. Op dit moment test Samsung een bèta van OneUI 3.0 met een groot aantal gebruikers, in de vorm van een openbare bèta. OneUI 3.1 is nog niet voor iedereen beschikbaar.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)