Qualcomm Snapdragon Sound gepresenteerd

05 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
qualcomm-snapdragon-sound

Qualcomm heeft Qualcomm Snapdragon Sound onthuld, dat het bedrijf omschrijft als een 'keten aan audio-innovaties en -software'.

Met de keten van Qualcomm Snapdragon Sound is het de bedoeling dat de audiokwaliteit er flink op vooruitgaat, wanneer je naar je muziek luistert via draadloze koptelefoons, oordoppen en andere apparaten. Het doel van de software is om draadloos muziek te versturen die overeenkomt met de kwaliteit die je normaliter krijgt wanneer je bedraad naar je muziek luistert.

Qualcomm Snapdragon Sound

Snapdragon Sound maakt gebruik van de nieuwste processors van het bedrijf, evenals bluetoothaudio-soc’s (system-on-a-chip) en codecs als aptX Adaptive. Zo wordt er een audioplayback bereikt van 24-bit en 96kHz, oftewel hifi.

De componenten van Qualcomm vind je terug in veel oordoppen en koptelefoons van bekende merken als Bose, Jabra, 1More, Sennheiser, Audio-Technica en Anker. Voor nieuwe producten geldt dat wanneer ze Qualcomm Snapdragon Sound ondersteunen, je dan een badge op de verpakking ziet staan. Dat geldt voor audioproducten, maar ook voor smartphones die dit ondersteunen.

Advertentie

Helaas is het zo dat bestaande apparaten niet van een update voorzien worden. De eerste apparaten met Snapdragon Sound aan boord worden in de komende maanden verwacht. Xiaomi en Audio-Technica zijn aangekondigd als de eerste twee partners.

De focus ligt op het weergeven van hi-res muziek. Maar dat is niet de enige pilaar. Ook moet de belkwaliteit en de helderheid van stemmen tijdens het telefoneren erop vooruitgaan. Bovendien moet de vertraging van de audio beperkt worden wanneer je een videogame speelt (dat is gereduceerd tot 89 milliseconden). Ook moet de technologie ervoor zorgen dat de verbinding altijd stabiel blijft.

Reacties (0)