‘Nintendo Switch-concurrent in de maak bij chipfabrikant Qualcomm’

24 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt chipfabrikant Qualcomm nu aan een eigen variant van de Nintendo Switch.

Nintendo heeft met de Nintendo Switch een groot succes in handen. Het is logisch dat concurrenten of andere spelers op de markt dat succes willen evenaren. Nu blijkt dat chipfabrikant Qualcomm dat mogelijk wil doen. Dit bedrijf is vooral bekend vanwege zijn Snapdragonprocessors voor smartphones en tablets.

Nintendo Switch van Qualcomm?

Dat blijkt uit berichtgeving van Android Police. De Switch-concurrent moet op Android 12 draaien en komt waarschijnlijk ergens in 2022 uit, op z’n vroegst. Qua design moet het apparaat veel gaan lijken op de Nintendo Switch. De controllers zijn afneembaar en hij is ietwat dikker dan een gemiddelde smartphone. Daardoor moet er genoeg ruimte zijn voor het afvoeren van hitte en de grote accu van 6.000 mAh.

De Qualcommconsole krijgt naar verluidt een scherm van 6,65 inch groot. Het is de bedoeling dat je games op dat scherm kunt spelen, maar je moet de console ook kunnen aansluiten op een televisie. Het is niet duidelijk of dat gebeurt via hdmi of usb-c.

Advertentie

Naast Android 12 moet de spelcomputer ook toegang krijgen tot een custom launcher (daarmee passen fabrikanten de vormgeving van het systeem aan) en alle diensten van Google. Dat betekent dat de Nintendo Switch-concurrent dus games kan downloaden uit Google Play, de downloadwinkel van Android. Ook zou de Epic Game Store vooraf geïnstalleerd worden, zodat je direct Fortnite kunt spelen.

Omdat de Qualcommspelcomputer niet eerder dan in 2022 verschijnt, is de verwachting dat het apparaat straks beschikt over een betere processor dan de huidige Snapdragon 888, die onder meer in de OnePlus 9-serie zit. Verder zit er een oudere X55-modem in, waardoor er ondersteuning is voor 5g. Andere technische aspecten zijn de micro-sd-kaartsleuf, bluetooth, gps en sensoren als een snelheidsmeter en haptische feedback. Het is de bedoeling dat het apparaat ongeveer 300 euro moet gaan kosten.

Reacties (0)