Prestaties Archos 97 Titanium HD met retina display vallen tegen

15 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Archos-97-Titanium-HD

Eind vorig jaar bracht Archos de nieuwe 97 Titanium HD tablet uit. En het was niet zomaar een nieuwe tablet want het was de eerste tablet van de Franse fabrikant die uitgerust is met een hoge resolutie retina display. Echter was het maar de vraag of de dual-core processor wel genoeg kracht zou kunnen leveren. Uit de eerste tests blijkt nu dat dit niet het geval is.

Archos 97 Titanium HD

De Archos 97 Titanium HD heeft als belangrijkste feature een retina display van 2.048 bij 1.536 pixels maar al die pixels moeten natuurlijk wel zonder problemen aangestuurd kunnen worden. De tablet is door de Franse fabrikant uitgerust met een dual-core 1.6GHz ARM processor en een quad-core Mali 400 grafische processor maar meteen na de presentatie vroegen we ons al af of dit voldoende zou zijn. Arctablet heeft de 97 Titanium HD reeds aan een aantal tests onderworpen en zoals je in onderstaande video kunt zien is de gehele bediening nogal ‘laggy’. De tablet lijkt regelmatig niet te reageren of erg lang te moeten nadenken.

Archos 97 Platinum HD

Als je toch graag een retina resolutie tablet wilt hebben is het de moeite waard nog even geduld te hebben. Archos komt namelijk zelf mogelijk met een oplossing. Geen oplossing voor de 97 Titanium HD maar een oplossing in de vorm van compleet nieuw model dat over een retina display en een quad-core processor beschikt. Archos heeft namelijk tijdens CES 2013 de Archos 97 Platinum HD tablet aan het publiek getoond. Deze tablet beschikt onder meer over een 9.7 inch display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en een 1.2Ghz Allwinner quad-core processor.

Advertentie

Archos heeft overigens tijdens CES 2013 nog meer modellen aangekondigd, waaronder drie nieuwe tablets in de Titanium serie en een 8 inch Platinum tablet.

Reacties (2)