PressurePen: Een drukgevoelige stylus voor de iPad en Android tablets

25 mei 2012 1 Minuut 0 Reacties
PressurePen

Styli voor tablets zijn er al langer, maar werken deze nou wel zo fijn? Je hebt bijvoorbeeld keuze uit honderden styli voor de iPad en net zoveel mogelijkheden voor Android tablets. Toch zijn dit allemaal vrij simpele capacitieve styli die niet drukgevoelig zijn. Hierdoor is het tekenen op je tablet niet echt een een optimale ervaring.

In maart zagen we de drukgevoelige Blue Tiger stylus voor de iPad al voorbij komen waarmee je middels Bluetooth verbinding maakt met je iPad, maar dit product is nog niet op de markt te vinden. Op crowdsourcing website Kickstarter is een project opgedoken dat gaat onder de naam PressurePen. Deze stylus is wellicht niet een van de mooisten maar volgens de ontwikkelaar is hij wel degelijk drukgevoelig en compatibel met de iPad en (binnenkort) Android tablets.

De PressurePen gebruikt een audiosignaal om richting de tablet te communiceren hoe hard je op de stylus drukt terwijl je tekent. Het signaal is niet te horen en is puur voor het versturen van deze data wat gebeurd via audio jack aansluiting. Er zijn 1000 drukniveaus die herkend kunnen worden. Daarbij zou de dikte van de pen een comfortabelere teken-ervaring bieden.

De software en hardware van de PressurePen worden Open Source aangeboden dus je zou er zelf een kunnen maken of aanpassingen kunnen doen. Mocht je interesse hebben dan kun je op Kickstarter investeren in het project. Voor 60 dollar reserveer je dan een stylus, mits het doel van 10.000 dollar behaald wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)