Populaire SNES-emulator SuperRetro16 uit Google Play gehaald

08 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
snes-superretro16

De populaire SNES-emulator SuperRetro16 is om onbekende reden niet meer verkrijgbaar in de downloadwinkel van Android, Google Play. De applicatie is al ruim tien jaar beschikbaar in de winkel; het is nu voor het eerst dat mensen de emulator niet meer kunnen downloaden.

SuperRetro16 uit Google Play gehaald

De emulator SuperRetro16 is één van de meest populaire SNES-emulators beschikbaar binnen Google Play, maar sinds deze week is de app niet meer te downloaden. Google heeft de app namelijk verwijderd en de ontwikkelaar, Neutron Emulation, daarvan op de hoogte gebracht. Echter, de zoekmachinegigant en platformhouder heeft geen reden gegeven voor het verwijderen van de software. De emulator was hiervoor ruim tien jaar beschikbaar voor Android; dit is dan ook de eerste keer dat de applicatie niet kan worden gedownload.

In een tweet, die we hierboven hebben overgenomen, laat Neutron weten aan een nieuwe versie van de emulator te werken zolang Google de oude versie tegenhoudt. Gebruikers die zowel wel als niet hebben betaald voor de software zullen dan worden overgezet naar de nieuwe app. Mocht Google alsnog beslissen de emulator terug te brengen, dan zou iedereen weer teruggezet worden. Ondertussen vragen veel gebruikers aan de ontwikkelaar voor een los apk-bestand — onduidelijk is nog of Neutron hieraan gehoor gaat geven.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)