‘Nvidia presenteert in januari krachtigere Tegra 4 processor’

06 november 2012 1 Minuut 1 Reacties
NVIDIA-Tegra-3

In april van dit jaar gingen er al geruchten dat Nvidia voor het einde van dit jaar nog een krachtigere variant van de quad-core Tegra 3 processor zou lanceren maar sindsdien hebben we er niks meer over gehoord. Tot vandaag, want bronnen die dichtbij Nvidia staan zouden bevestigd hebben dat de nieuwe Tegra 4 processor begin volgend jaar gelanceerd wordt.

Diverse bronnen zouden tegenover Fudzilla bevestigd hebben dat Nvidia dit jaar geen nieuwe processor voor mobiele apparaten meer zal onthullen. CES 2013, de consumentenelektronicabeurs in Las Vegas, zou nu gekozen zijn als moment om de opvolger van de krachtige Tegra 3 processor te presenteren aan het publiek.De Tegra 4 chip zou tien maal sneller zijn dan de dual-core Tegra 2 variant die we in 2011 veel voorbij zagen komen en tweemaal de prestaties van de Tegra 3 quad-core variant die we dit jaar onder meer in de Google Nexus 7 en ASUS Transformer Pad Infinity terugzagen.

4G compatibiliteit

Naast snellere prestaties moet de nieuwe chip ook kleiner en slanker zijn dan zijn voorganger en wordt er compatibiliteit met LTE (4G) modems toegevoegd waardoor apparaten met een next-generation Tegra chip eenvoudiger met 3G/4G module uitgerust kunnen worden. Tot op heden werd voor 4G tablets en smartphones gebruikgemaakt van een chip van een andere fabrikant.

Concurrentie

Natuurlijk is Nvidia niet de enige fabrikant van ARM chips. Ook Qualcomm en Samsung hebben nieuwe chips in ontwikkeling, en Texas Instruments mogen we ook nog niet helemaal afschrijven. Volgens de bronnen van Fudzilla is de Tegra 4 in ieder geval een stuk sneller dan de nieuwe Qualcomm Snapdragon S4 processor maar is het onduidelijk of de chip ook betere prestaties biedt dan de A6 processor die Apple in de nieuwe iPhone 5 en iPad 4 geplaatst heeft.

Reacties (1)