Nvidia Shield krijgt HDMI ALLM en IMAX Enhanced dankzij nieuwe update

04 juli 2022 1 Minuut 0 Reacties
20200329114604_nvidia-shield-foto-1.jpg

De Nvidia Shield is alweer een tijdje op de markt, maar ook nog altijd een populaire oplossing voor diegenen die een mediaplayer zoeken met brede ondersteuning van standaarden en diensten. Nvidia laat ook deze week weer zien waarom, want de Shield krijgt wederom een belangrijke update.

De Nvidia Shield wordt met softwareversie 9.1 voorzien van diverse nieuwe features, veiligheidsupdates en verschillende fixes. De belangrijkste vernieuwingen zijn de toevoeging van Auto Low Latency Mode (ALLM) en een Night-modus.

Dankzij HDMI Auto Low Latency Mode (ALLM) worden aangesloten tv’s automatisch naar de meest optimale beeldmodus voor het spelen van games geschakeld. De Night-modus zorgt ervoor dat je van films en series kunt genieten zonder slapende familieleden wakker te maken.

Daarnaast brengt de update IMAX Enhanced ondersteuning voor Disney+, waardoor je onder meer de Marvel-films in een 1.90:1 beeldverhouding kunt bekijken. Ook is er nu “AI” upscaling ondersteuning voor 60Hz HDR10 video en kun je HDR en Dolby Vision uitzetten als je tv dit niet ondersteunt.

Tot slot zijn de volgende games vanaf nu in 4K-resolutie te spelen, waarvan sommigen inclusief HDR10.

  • Dying Light 2 (4K)
  • Destiny 2: The Witch Queen (4K HDR10)
  • Rainbow Six Extraction (4K)
  • SIFU (4K)
  • Apex Legens: S13 (4K)
  • Star Wars: Jedi Fallen Order (4K HDR10)

Reacties (0)