LG kondigt LG Rollable aan: smartphone met uitrolbaar scherm

12 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
LG rollable smartphone

Waar we dachten dat 2020 het jaar van de opvouwbare smartphone zou worden, gloort er een nieuwe trend aan de horizon voor het jaar 2021. Na Oppo heeft LG nu een oprolbare smartphone onthuld.

LG heeft al eerder een tipje van de sluier opgelicht, maar nu hebben we er ook een naam bij. De uitrolbare smartphone van LG heet LG Rollable. LG heeft verder weinig over de telefoon losgelaten, maar liet hem wel even voorbij komen als deel van de CES-presentatie.

CES-presentatie LG

Om de teaser te zien, kun je hieronder de CES-presentatie van LG terugkijken. Deze werd dit jaar in verband met het coronavirus online gehouden als videoconferentie. LG-marketingtopman Jin-hong Kim presenteert de presentatie, waarin in eerste instantie al een telefoon te zien is die flexibel is in zijn formaat. Interessanter is echter het einde van de presentatie. Kim heeft dan de presentatie afgerond en loopt weg. Vervolgens staat ook de naam LG Rollable in beeld.

LG is niet de eerste smartphoneleverancier die experimenteert met het formaat van het toestel. Oppo presenteerde eerder een uitrolbare concepttelefoon. In november kwam de Chinese smartphonemaker met een telefoon met een OLED-scherm van 6,7 inch, dat kan worden uitgerold tot een scherm van 7,4 inch.

Advertentie

Sowieso lijkt het ontwikkelen van uitklapbare telefoons als trend plaats te maken voor uitrolbare exemplaren. TLC én Samsung zouden allebei aan smartphones werken met uitrolbare schermen. Op zich is dat een logische vervolgstap op uitklapbare telefoons. Immers hebben smartphonemakers al ontdekt hoe een scherm kan werken dat buigt. Echter gaat het nu dus niet langer om een scharnier, maar om een volledig uitrolbaar scherm dat dus op meerdere plekken kan omvouwen.

Boven: de uitrolbare telefoon van Oppo.

LG Rollable

Wanneer we meer horen over LG Rollable, dat is nog onbekend. Het is duidelijk dat LG er tijdens CES voor heeft gekozen om het publiek warm te maken, ongetwijfeld voor een grotere aankondiging later dit jaar. Gezien de concurrentie kan die aankondiging best eens sneller komen dan LG in eerste instantie van plan was.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)