Sharp toont prototype oprolbaar oled-display

11 november 2019 1 Minuut 2 Reacties
Sharp oprolbaar oled

Het prototype van Sharp is vergelijkbaar met de oprolbare oled tv van LG. Ook dit zeer slanke en flexibele model kan ik een kast opgerold worden.

Ja, het model van Sharp is met een grootte van 30-inch een stuk kleiner maar het belangrijkste verschil zit hem in de gebruikte oled-techniek. Sharp maakt namelijk geen gebruik van een LG-display, maar een 4K IGZO-oled-scherm.

Het oprolbare scherm van Sharp maakt gebruik van de RGB-oled-techniek, waar de displays van LG gebruikmaken van de WRGB-oled-techniek. Het verschil zit hem in een extra witte subpixel die voor een hogere helderheid moet zorgen.  Theoretisch gezien zou de techniek van Sharp voor een nauwkeurigere kleurweergave moeten zorgen maar inleveren op het gebied van helderheid.  Tot slot beschikt het oled-scherm over de IGZO-EL-coating. Dit is een dunne laag die tot veertigmaal hogere elektronenmobiliteit dan conventionele materialen biedt waardoor het scherm sneller en nauwkeuriger kan reageren, en ook het stroomverbruik lager ligt.

Momenteel is dit scherm van Sharp nog een prototype, maar het toont wel wat we in de toekomst gaan zien. Mogelijk komen we het scherm binnenkort al tegen, tijdens CES 2020 in Las Vegas.

Reacties (2)