iOS 7 op 90 procent van alle iPhones en iPads

15 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iOS-8

Uit de meest recente cijfers van Apple kunnen we opmaken dat momenteel 90 procent van alle iPods, iPhones en iPads op iOS 7 draait.

Niet alleen Google publiceert elke maand cijfers over de distributie van zijn eigen mobiele besturingssysteem, ook Apple maakt zo nu en dan cijfers bekend. Uit de meest recente cijfers van het bedrijf uit Cupertino kunnen we opmaken dat momenteel 90 procent van alle iOS-apparaten op iOS 7 draait.

iOS 7 is op dit moment de meest recente versie van iOS die gebruikers op onder andere hun iPhone en iPad kunnen installeren. In april lag het percentage apparaten dat op deze versie draait op 87 procent en in de afgelopen weken is dit dus gegroeid naar 90 procent.

Net als Google maakt Apple gebruik van de gegevens van apparaten die in de laatste zeven dagen verbinding gemaakt hebben met de app-winkel. Er wordt dus alleen gekeken naar gebruikers/apparaten die daadwerkelijk actief zijn. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen versies van iOS 7.

Advertentie

Niet geheel opvallend staat iOS 6 op de tweede plek. Deze versie van het besturingssysteem is op 9 procent van de iOS-apparaten te vinden. Een groot deel van deze apparaten is een eerste generatie iPad. Dit model kreeg namelijk geen update naar iOS 7.

Onlangs heeft Apple iOS 8 aangekondigd. Deze nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem brengt onder meer verbeterde integratie met Mac-computers en interactieve notificaties. Lees meer over alle vernieuwingen binnen iOS 8 en welke iPads de update naar iOS 8 krijgen.

Reacties (0)