Huawei presenteert Kirin 920 octacore-chip met 4G

06 juni 2014 2 Minuten 0 Reacties
Huawei-feature

Huawei heeft de Kirin 920 processor aangekondigd. Deze chip is ontwikkeld voor mobiele apparaten als smartphones en tablets, en beschikt over maar liefst acht kernen.

Huawei kennen we met name van de smartphones en tablets die in rap tempo in Europa gelanceerd worden maar wat niet veel mensen weten is dat deze tablets en smartphones in de meeste gevallen voorzien zijn van een processor die door Huawei zelf ontwikkeld is. Het Chinese bedrijf heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd op dit vlak en introduceert vandaag wederom een processor die met de high-end chips op de markt moet gaan concurreren.

Huawei heeft vandaag de nieuwe Kirin 920 processor aangekondigd. Deze chip is ontwikkeld voor mobiele apparaten als smartphones en tablets, en beschikt over maar liefst acht kernen. Dit model maakt, net als vele andere octacore-chips, gebruik van het big.LITTLE-principe, wat inhoudt dat er vier kernen aanwezig zijn voor de intensieve taken en vier kernen voor de wat minder intensieve taken.

Huawei heeft gekozen voor vier ARM Cortex A15-kernen voor de intensieve taken. Deze kernen hebben een kloksnelheid tussen de 1,7GHz en 2.0GHz, en worden dus vooral ingezet wanneer er bijvoorbeeld grafisch intensieve games gedraaid worden. Wanneer de tablet of smartphone wat minder rekenkracht verlangt worden vier ARM Cortex A7-kernen met een kloksnelheid tussen de 1.3GHz en 1.6GHz ingezet. Daarnaast is de chip voorzien van een Mali T628 grafische processor.

Advertentie

Verder is de Kirin 920 octacore-processor geschikt voor snel mobiel internet via een 4G-netwerk. De chip biedt zelfs ondersteuning voor het zeer snelle LTE Cat 6, welke een snelheid van 300Mbps kan halen. Helaas is een dergelijk netwerk in Nederland nog niet beschikbaar. Tot slot biedt de chip ondersteuning voor tablets en smartphones met een resolutie van maximaal 2.560 bij 1.600 pixels. De kans is groot dat we deze processor het eerst terugzien in een vlaggenschip smartphone of Android tablet van Huawei zelf.

Onlangs introduceerde Huawei onder meer de MediaPad M1 8.0 en MediaPad X1 7.0. Deze tablets moeten ergens in de komende weken in Nederland verschijnen.

Reacties (0)