HMD onthult nieuwe mid-range Nokia 6

05 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Nokia_6_2018_1

Er is een tweede generatie van de Nokia 6 onthuld. Het apparaat beschikt over een betere processor, meer werkgeheugen en over het algeheel mooiere specificaties. Daarmee heeft HMD Global er een mid-range toestel van gemaakt, maar voor ongeveer dezelfde prijs als het model uit de eerste generatie.

De nieuwe Nokia 6

HMD heeft de nieuwe Nokia 6 op de eerste plaats voorzien van een Qualcomm Snapdragon 630-processor. Dat is een betere processor dan in het voorgaande model zat ingebouwd. Dat had nog een Snapdragon 430-processor. Verder heeft de Snapdragon 630 nu vier gigabyte aan werkgeheugen, waar het voorgaande model over drie gigabyte beschikte.

Verder beschikt het nieuwe apparaat van Nokia nog over een USB Type-C ingang, waar het vorige model een microUSB-ingang had. Het design blijft overigens wel hetzelfde, al heeft het 5,5-inch full-HD display een iets kleinere behuizing gekregen. Mede daardoor is er onderin op de voorkant geen ruimte meer voor de vingerafdrukscanner, die nu naar de achterkant verplaatst is.

De nieuwe Nokia heeft bovendien een 16-megapixelcamera aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorkant. Beiden kunnen tegelijk gebruikt worden om twee perspectieven tegelijk op te nemen. Verder kan er wat het opslaggeheugen betreft gekozen worden tussen een 32 en een 64GB-variant. Mocht dat niet genoeg zijn, is het nog altijd mogelijk om een microSD-kaartje in te voegen, waarmee het maximale geheugen 128GB wordt.

Advertentie

De nieuwe Nokia 6 is in eerste instantie voorzien van Android Nougat 7.1.1 en krijgt na verloop van tijd een gratis update naar Android Oreo. In eerste instantie is het toestel enkel beschikbaar in China, maar over een paar maanden wordt de Europese en Amerikaanse release verwacht. De goedkoopste versie kost in China 1.499 yuan, omgerekend 192 euro. Dat is natuurlijk slechts een indicatie: de daadwerkelijke prijs hangt ook nog af van zaken als importheffingen en btw.

Reacties (0)