Hands-on: Eerste indruk Asus Transformer Book T100HA en Flip TP200

04 september 2015 3 Minuten 0 Reacties
Asus Transformer Book Flip TP200 -1

Tijdens IFA 2015 hebben we de kans gehad even met de nieuwe Asus Transformer Book Flip TP200 en Transformer Book T100HA te spelen. Hier vind je onze eerste indrukken.

Tijdens de meest recente Computex heeft Asus zijn tabletlijn voor de komende tijd al bekend gemaakt en dus is er op IFA relatief weinig nieuws rondom de tablets van deze fabrikant. Waar we ook al veel weten over de Zenpads was het voor ons wel de eerste kans om met de Transformer Book Flip TP200 en Transformer Book T100HA te spelen.

De Transformer Book T100HA

De opvolger van de in Nederland populaire T100, draaiend op Windows 10, komt helaas vooralsnog niet naar Nederland. Dat vinden we erg jammer want het product is best gaaf en zeker deze opvolger ziet er ook qua kleurstellingen weer kek uit. Ook de responsiveness en manier waarop het scharnier werkt zijn weer dik in orde. Het toetsenbord blijft wat krap maar dat is natuurlijk te verwachten van een apparaat met dit schermformaat. Al met al een apparaat dat we graag in Nederland zien maar waar we nog even op moeten wachten.

De Asus Transformer Book Flip TP200

De interessantere van de twee nieuwe Asus hybrides is wat ons betreft de Transformer Book Flip TP200. Gelukkig lijkt deze machine wel naar Nederland te komen, al moest Asus PR ons nog wel een hoop details schuldig blijven. Belangrijke zaken zoals een verkoopdatum en de prijs. Het gerucht gaat echter dat deze 11.6 inch laptop staks voor rond de 300 euro van eigenaar kan ruilen, top!

De Asus Transformer Book Flip TP200 is een zogenaamde convertible, wat betekent dat het scherm 360 graden kan draaien en je het geheel dus onder meer als laptop en als tablet kunt gebruiken. Het apparaat heeft een goed aanbod aan poorten, waaronder een de veelbesproken USB-C poort die we van onder andere de Nokia tablet en de Macbook kennen. Helaas lijkt deze alleskunner onder de aansluitingen maar beperkt ingezet te worden. Verreweg de grooste teleurstelling is er voor het uitblijven van een mogelijk om de Asus Transformer Book Flip TP200 op te laden via deze poort. En als je dan denkt dat het via een ‘ouderwetse’ MicroUSB-poort kan kom je van een koude kermis thuis. Opladen gaat een nog ouderwetsere oplaadpoort en dus zul je altijd een oplaadblok moeten meeslepen. Zodra we langer met de machine kunnen doorbrengen zullen we kijken hoe het met de accuduur gesteld staat. Als die gewoon goed is dan is dit probleem natuurlijk al een stuk minder relevant.

Qua prestaties kunnen we nog niet veel zeggen over het systeem. Een beetje door Windows 10 navigeren ging soepel en snel. Het toetsenbord voelde ook heel aardig aan, al kan je daar wel een een klein beetje het prijskaartje voelen; het is wel erg veel plastic. Het scharnier dat 360 graden kan draaien (een Lenovo Yoga scharnier) maakt wel weer een hoop goed, dat voelt goed en solide aan. En door dit scharnier kan de Asus Transformer Book Flip TP200 in verschillende standen gebruikt worden.

Prijzen en beschikbaarheid in Nederland

Zoals gezegd zijn er op dit moment nog een hoop onduidelijkheden als het gaat om de beschikbaarheid en prijs van de Asus Transformer Book Flip TP200 in Nederland. De Asus Transformer Book T100HA komt in 2015 in ieder geval nog niet naar Nederland.

Reacties (0)