Hands-on met Asus ZenBook Flip 14, ZenBook Flip 15 en VivoBook Flip 14

01 september 2017 5 Minuten 0 Reacties
asus-vivobook-flip-14-2

Asus heeft tijdens IFA 2017 drie nieuwe convertibles aangekondigd, de Asus ZenBook Flip 14, ZenBook Flip 15 en de VivoBook Flip 14. In dit artikel bespreken we de drie producten na onze hands-on-sessies.

Hands-on met de Asus ZenBook Flip 14

Tijdens haar perspresentatie voor IFA 2017 heeft Asus de Asus ZenBook Flip 14 ’s werelds dunste convertible met een redelijke grafische kaart genoemd. Het scherm van het apparaat is uiteraard helemaal naar achteren te klappen, zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien. De randen zijn aanwezig, maar niet heel dik of breed — dus heel lelijk is het niet. Sterker nog, in tabletstand is het vaak wel handig of juist beter als er nog wat randen aanwezig zijn, zodat je niet meteen met je duim op het touchscreen zit tijdens het vasthouden.

De Asus ZenBook Flip 14 is, zoals je in ons nieuwsbericht erover kunt lezen, voorzien van een Kaby Lake quadcore-processor van Intel (een i7), tot 16 GB aan werkgeheugen en de Nvidia GeForce MX150 d-gpu (graphics processing unit, de grafische kaart). En dat terwijl de behuizing op z’n dikst slechts 13,9 millimeter dun is. Al met al is het redelijk indrukwekkend wat Asus in een dergelijke behuizing heeft kunnen proppen. De laptop voelt, in welke stand je hem ook gebruikt, snel en accuraat aan, ook in ze testzaal voor pers voor IFA.

Het 14″-scherm beschikt over een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en voorziet de gebruiker van mooie, scherpe beelden — of je nu afbeeldingen of video’s bekijkt. Qua interne opslagruimte heb je de keuze uit meerdere groottes, maar je kunt maximaal tot 512 GB aan ruimte gaan, op een ssd dan wel. Dat is goed nieuws., aangezien een solid state drive (ssd) veel sneller is dan een reguliere hdd. Er is een hd-webcam aanwezig, evenals twee usb-a-poorten, een usb-c-poort, een hdmi-poort en zelfs een koptelefoonaansluiting.

De aluminum body en het gewicht van 1,4 kilogram geeft het apparaat een premium uiterlijk en relatief laag gewicht. We hebben ons laten vertellen dat de accu zo’n veertien uur meegaat, wat natuurlijk heel indrukwekkend is als dat ook echt zo is. Binnen 49 minuten zou je de laptop voor zestig procent kunnen opladen — ook iets dat we pas later kunnen testen. Ontzettend zware games kun je hier niet op spelen, maar de Asus ZenBook Flip 14 is wel in staat videobewerkingssoftware moeiteloos af te spelen. Al met al een mooi vooruitzicht.

Hands-on met de Asus ZenBook Flip 15

Naast de Asus ZenBook Flip 14 heeft Asus ook de Asus ZenBook Flip 15 gepresenteerd. Dit is in grote lijnen een grotere versie van de Flip 14, maar dan met een aantal extra dingen. Zo beschikt de Flip 15 over een scherm van 15,6-inch en noemt de fabrikant het apparaat de “krachtigste ZenBook Flip ooit”. Dat is nogal een smalle categorie om ergens de beste in te zijn natuurlijk, dus kunnen we Asus niet anders dan gelijk geven. Ook deze convertible beschikt over de achtste generatie Intel Core i7-processor en tot 2 TB aan opslagruimte.

Daarnaast beschikt de Asus ZenBook Flip 15 over een Nvidia GTX1050. Dat is een krachtige grafische kaart. Al met al ziet het ernaar uit dat deze ZenBook Flip twee keer zo sterk is als haar voorganger, en dat in deze relatief dunne en compacte behuizing. Bij de ZenBook Flip 15 krijg je een stylus. Je kunt ook gebruikmaken van de Thunderbolt-aansluiting, evenals de usb-c-poorten. Bovendien kan de convertible worden geleverd met een 4K-scherm voor ontzettend scherpe beelden. De prijs gaat dan wel vanaf 899 euro worden.

Hands-on met de Asus VivoBook Flip 14

Omdat niet iedereen ruim negenhonderd euro aan laptops wil uitgeven, brengt Asus ook enkele aspecten van haar duurdere laptops en convertibles naar de goedkopere VivoBook-lijn, zoals de onlangs aangekondigde Asus VivoBook Flip 14. Ook deze convertible is ontzettend licht en dun te noemen — in dit segment zul je ze niet veel dunner of lichter aantreffen. Ondanks het feit dat de VivoBook Flip 14 flink goedkoper is dan de VivoBook Flip-lijn, kun je toch rekenen op zeer degelijke specificaties, zoals achtste generaties processors.

Consumenten kunnen straks kiezen voor modellen met de achtste generatie Intel Core i7-processor, tot 16 GB aan werkgeheugen en de grafische kaart Nvidia GeForce MX150. Het gewicht is niet meer dan 1,3 kilogram (wat best licht is voor een convertible), terwijl de dikte niet de 19 millimeter voorbij gaat. De prijs van de convertible ligt rond de 399 euro voor het basismodel, waardoor je voor een relatief laag bedrag toch toegang krijgt tot nieuwe en moderne technologieën. Ook de VivoBook Flip 14 heeft overigens relatief dunne randen.

Meer van IFA

Wil je meer lezen over de producten die tijdens de IFA zijn aangekondigd? Dan kun je in deze uitgebreide categorie alles vinden dat je moet weten. Zodra de producten naar Nederland komen, kun je ook terecht in onze tabletdatabase, waar we alle modellen in op nemen.

Reacties (0)