Google Pixel 2 XL is waterdicht en heeft knijpbare randen

04 oktober 2017 4 Minuten 0 Reacties
google-pixel-2-xl

Google heeft tijdens haar evenement op 4 oktober officieel de Google Pixel 2 XL onthuld: een waterdichte smartphone met knijpbare randen. In vergelijking met het model van vorig jaar, is er een hoop veranderd -- niet alleen aan het design.

Google Pixel 2 XL: dit moet je weten

Google heeft officieel de Google Pixel 2 XL onthuld. In vergelijking met het model van vorig jaar is er een hoop veranderd. Het scherm is dit keer 6-inch groot, in tegenstelling tot het scherm van 5,5-inch van vorig jaar. Ook bestaat de voorkant van het toestel dit keer bijna volledig uit het scherm. Het scherm gaat niet echt van rand tot rand, maar de randen zijn wel dun te noemen. De vingerafdrukscanner zit op een plek waar je vinger ook rust op de achterkant. De cameralens is dit keer iets groter en steekt ook een beetje uit.

De camera was vorig jaar één van de sterkste punten van de Pixel XL en dit jaar zal dat niet anders zijn. Dit jaar voegt Google de ‘dual-pixel-sensor’ toe aan de hardware. Deze techniek moet elke pixel letterlijk halveren. Dit moet allerlei verbeteringen opleveren en dingen als een portretmodus realiseren met een vertroebelde achtergrond — maar dan zonder tweede camera. Dat komt doordat het halveren van die pixels als het ware een tweede camera realiseert. Zo kan het systeem ook diepte zien, waardoor dat blur-effect gecreëerd kan worden.

Heel veel camerafuncties

Google introduceert ook een eigen versie van de Live Photos, maar dan in de vorm van Motion Photos. Ze werken wel precies hetzelfde: je kunt een clip van drie seconden maken en de telefoon doet als het ware de rest. Deze functies lijken direct van een iPhone gekomen te zijn. Maar in tegenstelling tot de content die je maakt op die Apple-apparaten, kun je je foto’s en video’s, gemaakt met Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, voor altijd opslaan, in de originele kwaliteit, op Google Photos. Dat is beter dan de gecomprimeerde kwaliteit voor de rest.

Uiteraard wordt augmented reality ook ondersteund. Zo komen er AR-stickers aan. Je kunt straks personages in 3d toevoegen aan je foto’s en video’s, die niet alleen op jou, maar ook op elkaar kunnen reageren. Google werkt hiervoor samen met populaire contentmakers, zoals The Walt Disney Company en Netflix. Voorbeelden die Google gaf tijdens haar presentatie waren van de Netflix-serie Stranger Things en het achtste deel binnen de Star Wars-franchise. In de toekomst zal er ongetwijfeld nog veel meer content aankomen.

Een rand waar je in kunt knijpen

De Active Edge is dit keer helemaal nieuw voor de Pixel-lijn. Dit zorgt ervoor dat je in je smartphone kunt knijpen, waarna er allerlei dingen kunnen gebeuren. Zo zal standaard de Google Assistant worden gelanceerd na het knijpen. Ook kun je telefoontjes dempen. Deze functie kwamen we voor het eerst tegen op de HTC U11 — het lijkt er niet op dat Google die in de loop der tijd echt beter heeft gemaakt, maar het zal de Pixel 2 en Pixel 2 XL mogelijk ook niet in de weg gaan staan. Zie het als een extra manier om sommige functies te bedienen.

Het thuisscherm van de Google Pixel 2 XL is ook ietwat aangepast. Zo is de zoekbalk naar beneden verplaatst. Die balk zit nu zelfs onder de app-dock. Helemaal bovenop is een omgeving waarin je in één oogopslag kunt zien wat de dag je gaat brengen, middels een handige agendawidget. Ook zie je hier de datum en het weer, mocht je dat willen. Verder krijgen de Pixel en Google Pixel 2 XL een altijd-aan-scherm, waar je de tijd en je notificaties op kunt zien. Uiteraard luistert de microfoon ook altijd naar de woorden ‘OK Google’.

Prijs en beschikbaarheid

Vooralsnog komt de Google Pixel 2 XL niet naar Nederland. In de Verenigde Staten zal de Pixel 2 XL in twee kleuren te koop zijn: zwart en wit. De prijs begint op 849 dollar, voor de versie met 64 GB aan boord. Ook krijgen mensen de Google Home Mini bij de aankoop van één van de twee toestellen.

Reacties (0)