De beste tablets van dit moment (zomer 2014)

23 juni 2014 + 10 minuten 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-design-3

Als je op zoek bent naar een nieuwe tablet is dit artikel wellicht interessant voor je. We zetten de beste tablets van dit moment onder elkaar.

Ben je op zoek naar de ideale tablet voor op vakantie, wil je een tablet die je mee naar school kunt nemen na de zomer of wil je gewoon op de bank kunnen ontspannen met een tablet op schoot? Als je op zoek bent naar een nieuwe tablet is dit artikel wellicht interessant voor je. Elk seizoen publiceren we een overzicht van de beste tablets van dit moment. Na vorige week de beste Android tablets en de beste Windows 8 tablets behandeld te hebben is het nu tijd voor de beste tablets algemeen. In dit artikel pakken we alle besturingssystemen samen.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

De zoektocht naar een nieuwe tablet, en vooral de beste tablet, is lastig en afhankelijk van verschillende factoren. Zo kom je met een beperkt budget waarschijnlijk op een andere tablet uit en kan ook je voorkeur voor een bepaald formaat het aantal geschikte tablets verkleinen. In dit artikel nemen we geen specifieke voorwaarden qua prijs, formaat of besturingssysteem mee en daarom is het verstandig om onze reviews door te nemen om die tablet te vinden die exact aan jouw eisen en wensen voldoet. Weet je nog niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een tablet en wat voor jou belangrijk is? Neem dan onze tablet kopen pagina door. Ook kun je terecht in onderstaande artikelen om voor jezelf duidelijk te krijgen welk besturingssysteem bij je past.

Vijf redenen om voor een Android tablet te kiezen
Vijf redenen om voor een iPad te kiezen
Vijf redenen om voor een Windows 8 tablet te kiezen

Android vs iOS vs Windows 8

Op het gebied van besturingssystemen zijn er de afgelopen vier maanden geen bijzonder grote wijzigingen doorgevoerd. Windows 8 heeft weer een update gekregen in de vorm van Windows 8.1 Update 1, welke met name gericht is op eenvoudiger gebruik van een toetsenbord en muis. Apple heeft een aantal kleine updates voor iOS 7 uitgerold maar het belangrijkste nieuws voor de iPad-bezitters is dat we na de zomer iOS 8 kunnen verwachten. Deze versie van het mobiele besturingssysteem brengt verschillende interessante vernieuwingen en verbeteringen. op het gebied van Android is het relatief stil geweest. Android 4.4 KitKat is nog steeds de meest recente versie van Android, al heeft Google wel kleine updates uitgerold, in de vorm van Android 4.4.3 en Android 4.4.4. Voor tabletbezitters brengen deze updates echter geen noemenswaardige verbeteringen met zich mee. De verwachting is dat Google in juni 2014 een compleet nieuwe versie van Android aankondigt.

De beste tablets van dit moment

Elk seizoen zetten we de beste tablets onder elkaar, aan de hand van onder meer onze eigen reviews, de gebruikersreviews die bezitters van tablets in onze tablet database achterlaten en de ontwikkelingen in de tabletmarkt. In dit overzicht houden  we geen specifieke volgorde aan en als je reeds een voorkeur qua besturingssysteem hebt verwijzen we je naar onze Android en Windows 8 artikelen. Dit overzicht kan de komende weken nog aangepast worden als er nieuwe tablets verschijnen die in onze reviews kunnen overtuigen. Houd deze pagina de komende weken dus in de gaten.

Samsung Galaxy Tab S

De eerste tablet in ons overzicht is meteen een nieuwkomer en meteen ook een tablet die pas over een kleine twee weken in de Nederlandse schappen zal liggen. Half juni 2014 heeft Samsung de nieuwe Galaxy Tab S tablets met amoled-display gepresenteerd en inmiddels hebben we het 10.5-inch model, de Galaxy Tab S 10.5, aan een review kunnen onderwerpen. Vanzelfsprekend waren we zeer onder de indruk van het hoge resolutie amoled-display, maar ook de prestaties van de tablet lieten niks te wensen over en het design is er flink op vooruit gegaan ten opzichte van de Galaxy TabPRO-serie. De tablets in de Galaxy Tab S-serie zijn maar 6.6 millimeter dik en daarmee meteen de dunste tablets die je kunt kopen. De Galaxy Tab S 10.5 is door ons dan ook bestempeld als één van de beste Android tablets van dit moment.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 of lees onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

Apple iPad Air

Het zal niet als een grote verrassing komen dat ook Apple’s iPad Air nog steeds tot de beste tablets van dit moment hoort. Het grootste model van Apple laat nog steeds zien zowel qua display en design als qua prestaties en bouwkwaliteit tot de top van de markt te behoren. De iPad Air is met 9.7-inch het model dat ideaal is voor media consumptie maar middels accessoires ook prima ingezet kan worden als werkpaard. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat het app-aanbod dat voor de iPad geoptimaliseerd is indrukwekkend groot is en blijft groeien. Overigens; als je budget niet toereikend is dan loont het om te kijken naar de iPad met retina display (iPad 4). Deze is sinds 18 maart weer te koop in de Apple Store en kost 379 euro.


Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air of lees onze Apple iPad Air review.

Asus Transformer Book T100

De Asus Transformer Book T100 zagen we ook vorig seizoen al terug in dit overzicht maar in de tussentijd is er op het gebied van betaalbare Windows 8 tablets en hybriden niet veel veranderd. Er zijn wel verschillende modellen aangekondigd en op de markt gebracht maar nog niks heeft ons meer kunnen overtuigen dan de Transformer Book T100. Dit model biedt een interessant totaalpakket, inclusief Windows 8.1 en Office 2013, voor minder dan 350 euro. Voor dit bedrag krijg je niet de beste prestaties, de mooiste behuizing of het beste display maar wel alles dat je nodig hebt om comfortabel media te kunnen consumeren en content te kunnen produceren. De Transformer Book T100 beschikt over een prima display, voldoende rekenkracht en een comfortabel keyboard dock. Dit model is wat ons betreft dan ook een echte aanrader voor diegenen die geen groot budget hebben maar wel een apparaat zoeken dat als laptop en als tablet voldoende mogelijkheden en prima prestaties biedt.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus Transformer Book T100 of lees onze Asus Transformer Book T100 review.

Microsoft Surface Pro 2

Maar, als je toch wat meer high-end specificaties, een hoge resolutie display en een krachtige processor zoekt dan is de Microsoft Surface Pro 2 wellicht de betere optie. Voor dit model moet wat meer betaald worden maar dat zie je dan ook terug in nagenoeg alle aspecten. De Surface Pro 2 is een tablet die prima als laptop gebruikt kan worden, beschikt over een premium behuizing, komt met een indrukwekkend display en is voorzien van een processor waarmee de meeste taken zonder problemen uit te voeren zijn. Voor de productieve en/of creatieve gebruikers is de Surface 2 Pro een echte aanrader, met name wanneer de tablet gecombineerd wordt met één van de keyboard covers.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 2 of lees onze Surface Pro 2 review.

Apple iPad mini retina

Als iOS het besturingssysteem is waar jouw voorkeur naar uitgaat en je op zoek bent naar een mobiele tablet met high-end specificaties dan mag de iPad mini met retina display niet op je verlanglijstje ontbreken. Deze tablet is niet het goedkoopste 7.9-inch model dat je kunt vinden, maar beschikt wel over een premium afwerking, een slank en licht design, een hoge resolutie display en een krachtige processor. Eigenlijk is het een kleine versie van de iPad Air, ideaal voor diegenen die mobiel willen zijn en hun tablet overal mee naartoe nemen. Daarbij biedt Apple nog steeds het beste en grootste aanbod van apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets.


Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Samsung Galaxy TabPRO 8.4

Bevalt het formaat van de 7.9-inch iPad mini retina je maar zie je liever Android als besturingssysteem op je tablet? Dan is de Samsung Galaxy TabPRO 8.4 wellicht een optie. Dit model is zeer mobiel en is uitgerust met een zeer goed hoge resolutie display, een krachtige processor die voor soepele en snelle prestaties, een strak en mobiel design, en het recente Android 4.4 KitKat. De tablet ligt inmiddels voor minder dan 300 euro in de Nederlandse winkels en is daarmee een van de goedkopere high-end tablets.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy TabPRO 8.4 of lees onze Samsung Galaxy TabPRO 8.4 review.

Sony Xperia Z2 Tablet

De Sony Xperia Z2 Tablet kennen we nog van vorig seizoen maar behoort nog steeds tot de beste tablets van dit moment. Deze tablet heeft alles in zich wanneer je op zoek bent naar een complete high-end tablet. Zo biedt de Xperia Z2 Tablet een strak, slank en licht design, een hoge resolutie display met prima kleurweergave, uitstekende prestaties en voldoende connectiviteitsopties. De Sony Xperia Z2 Tablet is een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een high-end Android tablet met een recente versie van het besturingssysteem en alle features die je van een high-end tablet mag verwachten. Je mag hem zelfs mee in de douche nemen..


Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Sony Xperia Z2 Tablet of lees onze Sony Xperia Z2 Tablet review.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende weken verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 8 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

Reacties (0)