ASUS Transformer Prime, Pad 300 en Pad Infinity krijgen Android 4.1 Jelly Bean (update)

13 juli 2012 2 Minuten 27 Reacties
ASUS-Transformer-Pad-Infinity-700

ASUS heeft vandaag tijdens een perspresentatie haar nieuwste tablets getoond. De fabrikant toonde de twee maanden geleden gelanceerde Transformer Pad 300 en de vorige week gelanceerde Transformer Pad Infinity TF700. Op zich dus geen bijzonder nieuws. Toch kwam ASUS wel met een interessant nieuwtje omtrent de Android 4.1 Jelly Bean update voor de Transformer tablets.

Android Jelly Bean

Eind vorige maand onthulde Google de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, Android 4.1 Jelly Bean. De enige tablet die momenteel uitgerust is met deze versie van Android is de 7 inch Nexus 7 tablet, welke in september in Nederland verschijnt. Over de updates die andere tablets kunnen verwachten is nog veel onduidelijkheid maar ASUS heeft vanavond al wat onduidelijkheid weggenomen.

Transformer updates

Update 16/07: ASUS heeft vandaag telefonisch contact met ons gezocht om het een en ander uit te leggen. Het komt erop neer dat er nog geen duidelijkheid gegeven kan worden. ASUS heeft nog geen definitieve beslissing genomen omtrent de updates voor de TF101 en de Slider. Er wordt nog onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Kortom, blijkbaar is de uitspraak verkeerd begrepen of wordt deze nu genuanceerd (door de gegenereerde aandacht) en blijft de mogelijkheid voor een update van de TF101 en Slider bestaan.

Origineel bericht: Sam was voor Tablets Magazine bij de perspresentatie aanwezig en kreeg van ASUS bevestigd dat niet alle tablets van de fabrikant een update kunnen verwachten naar de nieuwste versie van Android. De Eee Pad Transformer Prime TF201, de Transformer Pad 300 en de Transformer Pad Infinity TF700 worden zeker voorzien van Android 4.1 Jelly Bean.

Advertentie

De eerder gelanceerde modellen, de Eee Pad Transformer TF101 en de Eee Pad Slider, hoeven geen update te verwachten en blijven dus waarschijnlijk op Android 4.0 Ice Cream Sandwich steken. Laten we hopen dat ASUS nog van gedachten verandert want één jaar is niet oud.

Wanneer de update uitgerold zal worden is nog niet duidelijk maar ASUS zal, net als bij voorgaande updates, weer tot de eerste fabrikanten behoren. Eerder deze maand gaf een Engelse winkelketen aan dat de Nexus 7 drie maanden exclusief uitgerust zou worden met Android 4.1 Jelly Bean. Dit zou betekenen dat de eerste updates ergens in oktober verschijnen. Google zelf heeft dit overigens niet bevestigd.

Reacties (27)