Angry Birds Fight nu verkrijgbaar voor Android en iOS

11 juni 2015 2 Minuten 0 Reacties
angry-birds-fight

Rovio heeft op donderdagmiddag officieel de nieuwe Angry Birds onthuld, voor Android en iOS, genaamd Angry Birds Flight. Zoals je mag verwachten is de game gratis te downloaden en te spelen, maar kun je wel een paar in-app-aankopen tegenkomen.

Angry Birds Fight: een hybride van Candy Crush en rpg-elementen

De Finse studio Rovio heeft op donderdagmiddag Nederlandse tijd alweer zijn elfde deel in de Angry Birds-serie gelanceerd, genaamd Angry Birds Fight. Rovio borduurt nu al sinds 2009 op z’n kaskraker Angry Birds, dat al verschillende genres heeft aangedaan, waaronder racegames en endless runners. Vandaag zien we dat de ontwikkelaar naar het populaire match 3-genre is vertrokken en die gameplay combineert met rpg-elementen; een combinatie die er wederom voor moet zorgen dat Angry Birds bovenaan de toplijsten staat.

Angry Birds Fight is al een paar maanden geleden voor het eerst gelanceerd in een klein aantal gebieden, middels een zogenoemde softlaunch. Bij een softlaunch wordt een product eerst in een klein gebied losgelaten, om te zien of het publiek er goed op reageert en of er nog wat aan de basis of enkele elementen moet worden gesleuteld. In die periode is Angry Birds Fight drie miljoen keer gedownload: dat toont dus al aan dat de vogels nog steeds ongekend populair zijn. Nu is de game dus wereldwijd verkrijgbaar, voor Android en iOS.

In Angry Birds Fight dien je het op te nemen tegen de vijanden die in beeld verschijnen. Je moet ze zien te verslaan en dat doe je door drie of meer van dezelfde plaatjes op een rij te krijgen. De rpg-laag waar we het over hadden vind je terug in de vorm van gear en wapens waarmee je de statistieken van je personage kunt aanpassen. Mocht je de game op je Android-tablet willen installeren, houd er dan rekening mee dat je tenminste Android 4.0 hebt. iOS-eigenaars hebben tenminste iOS 6 en 68MB aan vrije schijfruimte nodig.

Angry Birds Fight!

Reacties (0)