Rovio plant streaming-dienst Hatch voor smartphone-games

01 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
android-hatch-rovio-games-streaming

Rovio, bekend als het bedrijf achter de populaire Angry Birds, lanceert binnenkort een streaming-dienst voor smartphone-games genaamd Hatch.

Games on-demand streamen met Hatch

Hatch zal een app worden waarmee je geen films of series kan streamen maar games. De games worden op een server gegenereerd en vervolgens jaar jouw scherm gestreamd. Op deze manier kan je aan de hand van een dataverbinding allerlei games spelen zonder ze effectief op je toestel te installeren. Een soortgelijk principe wordt ook al toegepast voor bijvoorbeeld PlayStation Now door Sony op de PlayStation 4.

De app zal gratis beschikbaar zijn en inkomsten vooral halen uit “niet-storende advertenties”, aldus het bedrijf achter de app. Er zullen ook geen in-app aankopen mogelijk zijn volgens de ontwikkelaars. Hatch zal bij de lancering min of meer 100 games in zijn aanbod hebben. Ondermeer Momument Valley, Badland, Pac-Man en nog veel andere populaire spelletjes zullen er deel van uit maken.

Hatch krijgt een sociaal component waardoor je samen met of tegen vrienden kan spelen. Het zou ook mogelijk worden om bijvoorbeeld vrienden die vast zitten in een spel te helpen door tijdelijk de controle aan iemand anders af te staan.

De dienst zal in de eerste helft van 2017 beschikbaar zijn voor een besloten groep testers. Wanneer de exacte lancering juist gepland staat is nog niet geweten.

Reacties (0)