Android Jelly Bean vs Ice Cream Sandwich in slow motion

02 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Android-4-1-Jelly-Bean-4

Google heeft een aantal nieuwe features en functies aan Android 4.1 Jelly Bean toegevoegd maar wellicht de belangrijkste verbetering is 'Project Butter'. Onder deze noemer heeft Google het systeem vloeiender en stabieler gemaakt. In onze review van Android 4.1 Jelly Bean en in de review van de Nexus 7 komt het al naar voren maar in slow motion wordt het nog stukken duidelijker.

TechReport heeft een tweetal simpele functies binnen Android uitgevoerd voor de camera; het gaan naar de app launcher en het tonen van de openstaande applicaties. Dit is zowel op een Nexus 7 tablet met Android Jelly Bean als op een Eee Pad Transformer TF101 en Transformer Pad Infinity TF700 met Ice Cream Sandwich gedaan. Het mooie is dat ze de animatie die bij deze functies hoort met 240fps hebben opgenomen en in slow motion hebben terug gespeeld. In onderstaande drie video’s zie je duidelijk het verschil tussen de Nexus 7 (Tegra 3), Transformer TF101 (Tegra 2) en Transformer TF700 (Tegra 3). Het verschil zit niet zozeer in de snelheid maar wel in de vloeiende weergave.

ASUS Nexus 7

ASUS Transformer TF101

Advertentie

ASUS Transformer TF700

Google heeft tijdens de presentatie van Android Jelly Bean aangegeven dat de interface altijd met 60fps weergegeven zal worden, iets wat het geheel veel soepeler en sneller moet doen ogen op een 60Hz display. Een andere feature is tripple buffering, welke het display voorbereidt door in te calculeren wat je volledige actie zal zijn. Volgens TechReport ligt de ‘smoothness’ nu op hetzelfde niveau als dat van de iPad.

Natuurlijk heeft Google meerdere verbeteringen doorgevoerd die de reactietijd van het touchscreen verhogen, de snelheid verbeteren en de stabiliteit vergroten. Meer over alle verbeteringen lees je in onze review van Android 4.1 Jelly Bean.

Bekijk meer video’s op de website van TechReport.

Reacties (0)