10 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een tablet koopt

23 juli 2011 3 Minuten 6 Reacties
tablets-vergelijking

Nu het aantal tablets hard groeit wordt het ook steeds lastiger om de juiste keuze te maken, zeker wanneer je het tabletnieuws niet op de voet volgt en nou eenmaal niet veel verstand van de techniek erachter hebt. Nog lastiger is het wanneer je niet weet wat er allemaal te koop is.

Om deze reden hebben we onderstaande lijst in het leven geroepen; de 10 vragen die je jezelf moet stellen voordat je een tablet koopt. Deze lijst zal het aantal ideale tablets voor jou wat overzichtelijker maken en geeft je een goed advies over wat de ideale tablet voor jou inhoudt.

1. Hoe groot moet het display zijn (en dus de tablet)?

Het schermformaat is een van de belangrijkste elementen waar je op moet letten wanneer je een tablet koopt. Vragen die je jezelf hierover kunt stellen zijn; Wil ik de tablet onderweg gebruiken? Hoe mobiel moet ik zijn? Moet de tablet in mijn binnenzak passen?

Het meest populaire schermgrootte momenteel ligt rond de 10 inch. De

Daarnaast zijn er nog QNX (alleen te krijgen op de

De iPad wint het overtuigend op dit vlak met tienduizenden applicaties geoptimaliseerd voor de iPad. Het aantal aplicaties voor

Als dit interessant is voor je dan moet je zoeken naar een tablet met een mini HDMI of een volledige HDMI aansluiting zoals bijvoorbeeld de Motorola Xoom heeft. Ook hebben verschillende tablets, zoals de iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1, een speciale adapter waarmee je de tablet via HDMI kunt verbinden. Hier betaal je overigens wel weer extra voor.

9. Hoe belangrijk is het gewicht en zijn de afmetingen?

Eigenlijk is er maar één manier om erachter te komen of het gewicht en de afmetingen van een tablet je bevallen en dat is naar een winkel gaan en proberen. Natuurlijk kun je de afmetingen en het gewicht op het internet vinden maar je zult zien dat elke tablet toch anders aanvoelt. De iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 zijn momenteel de dunste en lichtste tablets (rond de 10 inch) op de markt.

Het eerste punt uit deze vragenlijst heeft hier ook direct mee te maken. Een kleiner scherm betekent een kleinere en dus lichtere tablet. Wat wil je doen met de tablet? Ligt deze vaak op tafel wanneer je werkt of sta je met de tablet in je hand? Als je deze vraag beantwoordt kun je ook een betere keuze maken tussen een lichte en een zware tablet.

10. Wil je een tablet of een laptop?

Het is misschien flauw maar de vraag moet gesteld worden. Natuurlijk kun je een keyboard accessoires aanschaffen en je tablet qua uiterlijk in een laptop veranderen maar hou in de gaten dat het nooit een volwaardige Mac of PC zal worden. De software is niet zoals je gewend bent en ook kan een tablet niet op tegen de kracht van een volwaardige laptop.

Nu je alle vragen beantwoord hebt is het je als het goed is een stuk duidelijker waar je naar op zoek moet. Klik door naar onze Tablet Productgids om de specificaties, nieuwtjes, reviews en prijzen van elke tablet te bekijken.

Reacties (6)