Zo krijg je alle films en series van Netflix in je overzicht te zien

26 augustus 2021 5 Minuten 0 Reacties
Netflix

Hoe krijg je nu het volledige overzicht met alle films en series die op Netflix staan te zien? Wij vertellen je waar je het volledige aanbod kunt vinden.

Streamingdiensten als Netflix hebben het tv-kijken volledig veranderd. Niet langer hoef je op een specifiek tijdstip klaar te zitten om een film of serie te kijken, die dan ook nog eens onderbroken wordt door ellenlange reclameblokken. Je kijkt gewoon wat je wilt, op het moment dat het jou uitkomt. En dan ook nog eens op een apparaat naar keuze, of dat nu je televisie, smartphone, tablet of pc is. Netflix brengt je voor een relatief betaalbaar abonnement in contact met de beste films en series uit binnen- en buitenland. Toch zijn er nog genoeg verbeterpunten te noemen. De algoritmes van Netflix zorgen voor een ‘Netflix-bubbel’ waar we eigenlijk vanaf willen. Je krijgt in de app namelijk steeds minder content te zien. En dat terwijl die content wel gewoon (verborgen) aanwezig is.

De Netflix-app blinkt niet uit in gebruiksvriendelijkheid. Je krijgt onoverzichtelijke rijen in de meest vreemde volgordes te zien. En deze suggesties slaan, in ieder geval bij ons, steeds vaker de plank mis. Waar je vroeger keurig de genres te zien kreeg als Thriller, Drama, Comedy of Science Fiction, daar krijg je nu vage categorieën als ‘Vrouwen die het scherm domineren’, ‘Neem deel aan de actie’ of ‘Pareltjes voor jou’ te zien. Niets ten nadele van sterke vrouwelijke hoofdrollen, daar zijn wij ook helemaal voor, maar waarom niet gewoon ouderwetse genres waarbij het duidelijk is wat je gaat kijken?

Algoritme bepaalt je aanbod

Netflix toont je titels aan de hand van je voorkeuren, waarbij er een algoritme wordt losgelaten om titels te laten zien waar jouw interesse naar uit zou moeten gaan. Wat heb je eerder gekeken? Heb je titels geliked? Of juist een duimpje omlaag gegeven? Heb je een film helemaal afgekeken? Of heb je het halverwege uitgezet? En welke genres kijk je meestal? Het algoritme ‘leert’ zo jouw voorkeuren en toont vervolgens titels die jij leuk zou moeten vinden. Zo wordt je ‘Netflix-bubbel’ eigenlijk steeds kleiner en krijg je in de app steeds minder titels te zien die op de streamingdienst te vinden zijn. Het werd bij ons zelfs zo gek dat we nergens meer een comedy te zien kregen en iedere rij vrijwel dezelfde titels lieten zien. Zo toonde de app ons hooguit honderd verschillende films en series en dat terwijl er op het moment van schrijven bijna vijfduizend titels op de streamingdienst te vinden zijn. Het algoritme van Netflix is één grote chaos en je haalt lang niet alles uit de streamingdienst op deze manier.

Hoe krijg je nu alle films en series te zien die op de streamingdienst te vinden zijn?

Om het volledige aanbod te zien moet je op een pc naar de website van Netflix surfen en inloggen. Je krijgt vrijwel hetzelfde overzicht te zien als op je smartphone of smart-tv, maar er zijn meer mogelijkheden verstopt op de website. Om het volledige aanbod te zien onderneem je de volgende stappen:

  1. Kies bovenaan voor films of series
  2. Selecteer daaronder het gewenste genre
  3. Kies rechts voor tegelweergave i.p.v. rijen
  4. Wijzig ‘Suggesties voor jou’ naar A-Z

Kun je het niet helemaal vinden? We leggen het nog even iets duidelijker uit. Login op de website en kies bovenaan voor Films of Series en selecteer indien gewenst een genre. Rechtsboven zie je een optie om de volgorde te wijzigen. Standaard staat deze op suggesties en rijen, getoond door drie horizontale streepjes, waarbij het middelste streepje korter is. Kies hier voor de tweede pictogram met vier vierkantjes. Nu krijg je niet langer rijen te zien, maar een tegeloverzicht. Er verschijnt direct een nieuw drop-down menu. Deze staat standaard op ‘Suggesties voor jou’. Dat willen we dus in ieder geval niet, dus klik hierop en kies voor A-Z. Nu krijg je alle content te zien wat op Netflix te vinden is, al dan niet in het door jouw gekozen genre. Wil je echt alle content? Selecteer dan geen genre. Vervolgens krijg je duizenden titels onder elkaar in alfabetische volgorde. Aangezien dit vele uren in beslag zal nemen om dit te bekijken raden we toch aan om je favoriete genre te selecteren om de keuze iets te beperken.

Ineens heb je toegang tot vele duizenden titels en daar zitten films en series tussen die je normaal gesproken via de app nooit gezien zult hebben. Fijn is ook dat je op deze manier via de website gewoon toegang hebt tot normale genres als Actie, Comedy’s, Documentaires, Drama, Romantiek en dergelijke.

Spendeer een uurtje op je pc of laptop, kijk door de verschillende genres en sla interessante films en series op door het op +-je te drukken. Zo voeg je ze toe aan ‘Mijn Lijst’ en kun je ze later op je gemak gaan kijken. Wij hebben in ieder geval vele pareltjes weten te vinden die Netflix ons niet toont via de smartphone- of smart-tv-app. Let op, deze manier werkt enkel op je pc of laptop. Surf je op je smartphone naar de website van Netflix, dan heb je daar niet de mogelijkheid om te sorteren op A tot Z. Je hebt dus echt een pc of laptop nodig.

Lees meer

Wil je nog meer achtergrondartikelen over je favoriete streamingdiensten? Kijk voor een volledig overzicht bij Streamingdiensten. Alle tips en adviezen over entertainment lees je hier.

Reacties (0)