Film_Wishlist_Deadpool

Welke langverwachte films staan momenteel ingepland voor een release in 2024? We zetten vijf titels op een rij.

Dune: Part Two

David Lynch moest het verhaal van het door auteur Frank Herbert geschreven boek destijds in een iets meer dan twee uur durende film proppen, maar mede dankzij het succes van Stephen Kings It kreeg Denis Villeneuve (Arrival) toezegging om het in twee delen te doen. En het in 2024 te verschijnen vervolg heeft naar verluidt zelfs een speelduur van ruim drie uur. Genoeg tijd dus om de bekende personages verder uit diepen en de nieuwe personages te introduceren: Christopher Walken zal zijn debuut maken als keizer Shaddam IV, die achter de schermen een hand lijkt te hebben gehad in de aanval op Paul Atreides (Timothée Chalamet) en zijn familie. Overigens wordt er ook gewerkt aan HBO Max-serie over de oorsprong van de Bene Gesserit.

Ferrari

Na het geflopte Blackhat (2015) verdween regisseur Michael Mann (Heat) min of meer uit beeld, hoewel hij onlangs in de luwte een aflevering schoot van de door hem geproduceerde tv-serie Tokyo Vice (HBO Max). Zijn echte comeback moet echter volgend jaar komen in de vorm van een biopic over Enzo Ferrari die hij al sinds de jaren negentig van de grond probeert te krijgen. Het drama speelt zich af in 1957, wanneer de ex-autocoureur door een persoonlijke en professionele crisis gaat en alles inzet op het winnen van de Mille Miglia-racewedstrijd. De rol van Ferrari zou eerst gespeeld worden door Hugh Jackman, maar hij werd uiteindelijk toch vervangen door Adam Driver, die toevallig eerder ook een Italiaan speelde in House of Gucci.

Joker: Folie à Deux

Terwijl James Gunn met een verse Superman het chaotische filmuniversum van DC Comics opnieuw mag vormgeven, duikt Todd Phillips weer in de op zichzelf staande wereld van zijn Joker. En waarom ook niet? Wie destijds had voorspeld dat de maker van The Hangover met de film Joaquin Phoenix naar zijn eerste Oscar zou regisseren was waarschijnlijk opgesloten in een psychiatrische inrichting. En dat is, hoewel de plot nog geheim wordt gehouden, hier tevens gebeurd met de door Phoenix gespeelde Arthur Fleck: Lady Gaga is in Folie à Deux (vrij vertaald: gedeelde psychose) te zien als psychiater Harley Quinn. De aanwezigheid van de zangeres lijkt erg op zijn plaats: het vervolg wordt naar verluidt een heuse musical-thriller.

Furiosa

Mad Max: Fury Road was in 2015 een bioscoop-ervaring als nooit tevoren: een non-stop auto-achtervolging met (bijna) alleen maar praktische stunts en effecten. Hoewel het niet duidelijk is of we Tom Hardy nog ooit terug gaan zien, heeft de nu 78-jarige George Miller, tevens de regisseur van de eerdere Mad Max-films met Mel Gibson, inmiddels een opvolger paraat. Deze prequel duikt in de geschiedenis van de door Charlize Theron (foto) gespeelde Furiosa en zal laten zien hoe ze als jonge vrouw (nu gespeeld door Anya Taylor-Joy uit The Witch) uit de ‘green place’ wordt weggerukt en daarna moet vechten om te overleven. Chris ‘Thor’ Hemsworth geeft gestalte aan een duivelse biker met wie ze het aan de stok krijgt.

Deadpool 3

Naast de filmwereld van DC Comics kan ook het Marvel Cinematic Universe inmiddels wel een frisse wind gebruiken. En die komt volgend jaar van Deadpool: na twee films voor Fox stapt de door Ryan Reynolds gespeelde ‘merc with the mouth’ voor het eerst het universum van Marvel binnen. En hij krijgt daarbij gezelschap van Hugh Jackman, wiens verhaallijn als Wolverine definitief werd afgesloten in Logan, maar die toch nog een keer zijn klauwen uit de kast haalt voor wat een komische roadtrip-film moet worden. De geruchtenmolen wat betreft de overige casting draait op volle toeren (Jennifer Garner zou terugkeren als Elektra) en het valt te benieuwen welke oude bekenden (X-men en anderen) straks nog meer zullen opduiken.

Meer tips voor films en series?

Film_10Films_MissionImpossible
Lees ook

Tien films die je in 2023 gezien moest hebben

Reacties (0)