Videostreamingdienst NLZiet op 1 juli van start

13 juni 2014 2 Minuten 2 Reacties
NLziet-3

NLZiet is een video on demand-platform met content van zowel de publieke omroepen als de commerciële omroepen en opent op 1 juli zijn deuren.

In november van vorig jaar werd NLZiet, een samenwerking tussen de publieke omroepen en een aantal commerciële omroepen, al officieel aangekondigd en de lancering zou in januari van 2014 plaatsvinden. We zijn inmiddels alweer zes maanden verder maar vanaf 1 juli moet de nieuwe dienst NLZiet dan eindelijk zijn deuren openen.

NLZiet is een video on demand-platform met content van zowel de publieke omroepen als de commerciële omroepen RTL en SBS. Zij bieden hier eigen content aan maar alles valt binnen één interface en één portal. Het is echter geen compleet nieuw platform want in principe is het een doorgeefluik van de reeds bestaande Uitzending Gemist-diensten van de partijen.

NLZiet wordt een betaalde dienst waar iedereen zich op kan abonneren. Voor een bedrag van 8 euro per maand kun je onbeperkt naar het aanbod van films, series, programma’s en documentaires kijken. De eerste maand is overigens gratis zodat iedereen kennis kan maken met de dienst. Voor 8 euro per maand mag je op twee apparaten tegelijkertijd gebruikmaken van de dienst. Er komt een app voor zowel Android als iOS, en de dienst is via de browser te gebruiken.

Datgene waarmee NLZiet valt of staat is natuurlijk het aanbod. Volgens de dienst zijn er momenteel reeds 2744 series, films en programma’s beschikbaar en zal dit aanbod elke dag uitgebreid worden. De nadruk van het platform ligt op Nederlandse producties maar ook grote buitenlandse films en series, waaronder The Intouchables, zijn te bekijken. Daarbij krijgen abonnees de mogelijkheid een aantal programma’s van de commerciële en publieke omroepen te bekijken voordat ze zijn uitgezonden, en is het mogelijk de zenders live in de app of de browser te bekijken. Daarbij geeft NLZiet aan dat de beeldkwaliteit een belangrijke rol speelt. De meeste content moet in HD-resolutie te bekijken zijn, iets dat bij bijvoorbeeld Uitzending Gemist niet mogelijk is.

NLZiet wordt op 1 juli opengesteld voor een beperkt aantal gebruikers. Alleen via een uitnodiging kunnen de eerste abonnementen afgesloten worden. Wanneer de dienst helemaal opengaat is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

J. Van Breda

J. Van Breda
13 juni 2014 om 15:28

Hmmm…. Blijft uitzending gemist dus wel bestaan? Gratis en non hd, en dan voor 8 euro de nieuwe app voor HD ( en waarschijnlijk meer content)

Inloggen
Fabian

Fabian
16 juni 2014 om 23:03

Ben toch wel benieuwd of dit aan slaat. Netflix heeft mij iig overtuigt. Dit soort diensten zijn uiteraard het einde van de videotheek. Maar ze gaan het vast weer op de downloads gooien.

Inloggen