Tomb Raider en Skull Island krijgen animeseries op Netflix

28 januari 2021 1 Minuut 0 Reacties
tomb-raider-new

Netflix zet de laatste jaren flink in op anime. En daar gaat de dienst vrolijk mee verder, met nieuwe series op basis van Tomb Raider.

Naast Tomb Raider mag ook Skull Island, gebaseerd op King Kong, rekenen op een eigen animeserie. Het woord anime wordt gebruikt voor het aanduiden van tekenfilms en getekende televisieseries die afkomstig zijn uit Japan. Als je op anime zoekt binnen de Netflix-app, dan krijg je een groot aantal series te zien. Populaire series zijn Bleach, Sword Art Online, Full Metal Alchemist, Death Note en Devilman Crybaby.

Tomb Raider en Skull Island

Netflix koopt dus licenties van animes, maar maakt ze ook zelf. Zo kun je op de videostreamingdienst een anime bekijken op basis van videogameserie Castlevania en wachten we ondertussen op de tekenfilm van Pacific Rim. Nu kondigt het bedrijf dus animes aan voor Tomb Raider en Skull Island. De videostreamingdienst werkt hiervoor samen met Legendary Television. Verder werkt de populaire dienst ook aan animes die gebaseerd zijn op Cyberpunk 2077 en Resident Evil.

De serie gebaseerd op Tomb Raider volgt het verhaal van de onlangs afgesloten trilogie, gemaakt door Crystal Dynamics en uitgegeven door Square Enix. We krijgen dus een verhaal voorgeschoteld van een jonge Lara Croft. De producent van de show, Tasha Huo, heeft eerder gewerkt aan The Witcher: Blood Origin en Red Sonja. De Skull Island-serie vindt z’n oorsprong bij de King Kong-film, met Brie Larson in de hoofdrol, die een paar jaar geleden uitkwam. Het gaat over een groep mensen die op een eiland stranden, die oog in oog komen te staan met – hoe kan het ook anders – een gigantische aap.

Reacties (0)