Gamefranchise Resident Evil krijgt eigen serie op Netflix

28 augustus 2020 2 Minuten 1 Reacties
resident-evil

Resident Evil is de volgende gamefranchise die in een serie omgetoverd wordt, die exclusief bij Netflix te zien zal zijn. Het eerste seizoen beslaat acht afleveringen. Het verhaal wordt opgedeeld in twee tijdlijnen. De eerste tijdlijn concentreert zich op de zusters Jade en Billie Wesker, die gedwongen worden te gaan wonen in New Raccoon City.

Resident Evil krijgt serie op Netflix

Daar leren de zuster dat hun vader, voor Resident Evil-fans geen onbekende, geheimen heeft die de wereld kunnen vernietigen. De tweede tijdlijn concentreert zich op de toekomst, vijftien jaar later om precies te zijn. Op dat moment leven er nog maar vijftien miljoen mensen op aarde. Er zijn ook zes miljard wezens; mensen en dieren die zijn besmet met het T-virus (ook hier: geen vreemd begrip voor gamers). Jade, nu dertig, is één van de overlevenden, die voortaan opgejaagd wordt door zowel haar zus als haar vader.

Andrew Dabb, medeverantwoordelijk voor Supernatural, zal na het eindigen van die serie de leiding nemen over de serie. Hij wordt bijgestaan door onder meer Robert Kulzer, Oliver Berben en Mary Leah Sutton van Constantin Film. Dabb wordt de showrunner en de schrijver, terwijl de andere personen aangemerkt worden als executive producer. Bronwen Hughes, die onder meer gewerkt heeft aan The Walking Dead-serie, is eveneens een executive producer. Ook zal hij de eerste twee afleveringen regisseren.

In een statement zegt Dabb het volgende over het project.

Resident Evil is my favorite game of all time. I’m incredibly excited to tell a new chapter in this amazing story and bring the first-ever Resident Evil series to Netflix members around the world. For every type of Resident Evil fan, including those joining us for the first time, the series will be complete with a lot of old friends, and some things (bloodthirsty, insane things) people have never seen before.

Resident Evil is een gameserie die in 1996 gelanceerd werd. Sindsdien zijn er meer dan honderd miljoen games verkocht onder de paraplu van deze franchise. Daarnaast zijn er themaparken opgericht en zijn er meerdere films gemaakt, allemaal op basis van dezelfde strekking: virus komt vrij, mensen raken geïnfecteerd, iemand moet die rotzooi opruimen. De afleveringen van de serie duren allemaal een uur per stuk.

Reacties (1)