Tien video-on-demand-films uit 2020 die je gezien moet hebben

25 december 2020 4 Minuten 0 Reacties
EXTRACTION

We zetten de tien beste films van video-on-demand-diensten uit 2020 voor je onder elkaar. We kijken naar Netflix, Apple TV+ en Disney+.

Op Tenet na viel er dit jaar weinig te beleven in de bioscopen, maar gelukkig verscheen er bij de video-on-demand diensten nog genoeg moois om thuis te bekijken. Met ook zeker wat muzikale titels…

Mank (Netflix)

David Fincher kwam vier jaar na Gone Girl eindelijk weer met een nieuwe film, nadat hij de afgelopen tijd zijn handen vol had aan Netflix-series zoals Mindhunter. Voor het biografische drama Mank, geschoten in stijlvol zwart-wit, werkte hij samen met Gary Oldman, die gestalte geeft aan Herman J. Mankiewicz, de geplaagde scenarist van de filmklassieker Citizen Kane.

The Trial of the Chicago 7 (Netflix)

Nadat Steven Spielberg het project verliet besloot Aaron Sorkin (A Few Good Men) het door hem geschreven scenario voor The Trial of the Chicago 7, een waargebeurd verhaal over de (gerechtelijke) nasleep van een uit de hand gelopen protest tegen de Vietnamoorlog, maar zelf te verfilmen. Een historisch verkleedpartijtje dat uiteindelijk verandert in een beladen drama.

I’m Thinking of Ending Things (Netflix)

Charlie Kaufman is de man achter de scripts voor onnavolgbare films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Being John Malkovich, maar zijn nieuwste ‘mindbender’ ging rechtstreeks naar Netflix. Jessie Buckley speelt een vrouw die na een ontmoeting met haar schoonouders aan alles begint te twijfelen, waarbij er ook een heleboel existentiële vragen de kop opsteken.

The Old Guard (Netflix)

Een internationaal ensemble met ook Nederlandse en Belgische inbreng: Marwan Kenzari en Matthias Schoenaerts waren samen te bewonderen in The Old Guard, een stripverfilming over een groep onsterfelijke soldaten. De film behoort echter vooral toe aan Charlize Theron, die na Atomic Blonde en Mad Max: Fury Road haar status als actieheldin definitief cementeert.

Hamilton (Disney+)

Geen enkele musical had de afgelopen jaren een grotere impact dan Hamilton en in 2020 was de populaire Broadway-show over het door hiphop en r&b ondersteunde levensverhaal van de vergeten Amerikaanse politicus ook te zien vanuit de huiskamer. En dankzij het fantastische camerawerk heb je op je luie bank eigenlijk gewoon de allerbeste plekken in de concertzaal.

Da 5 Bloods (Netflix)

Met het recente overlijden van Chadwick Boseman heeft deze nieuwe ‘Spike Lee joint’ nog een extra emotionele lading gekregen: het maatschappijkritische drama draait om een groep veteranen die op hun oude dag terug naar Vietnam reizen om het lichaam van hun overleden leider (Boseman) te bergen. Tevens met een Oscarwaardige performance van Delroy Lindo.

Beastie Boys Story (Apple TV+)

In een zaal vol fans blikken Mike D en Ad-Rock met veel humor terug op de unieke carrière van de Beastie Boys. Ze doen dat onder begeleiding van regisseur Spike Jonze, die in de jaren negentig eveneens achter de camera zat voor de videoclip van Sabotage. En uiteraard is er ook een emotioneel eerbetoon aan de overleden en nog altijd enorm gemiste Adam ‘MCA’ Yauch.

Extraction (Netflix)

Chris Hemsworth moet als eenzame huurling de ontvoerde zoon van een drugsbaron zien te redden, in deze actiefilm van debuterend regisseur Sam Hargrave (stuntman voor de Marvel-films) die geproduceerd werd door Joe en Anthony Russo (de regisseurs van de laatste twee Avengers-films). Let vooral op enorm lange achtervolging door de straten van Bangladesh.

Uncut Gems (Netflix)

Adam Sandler produceerde de laatste jaren talloze flauwe komedies voor Netflix, maar met de juiste regisseur (zoals eerder Paul Thomas Anderson) achter zich kan de komiek ook prima uit de voeten met een serieuze rol. Eerder dit jaar wisten de Safdie-broers (Good Time) het beste uit hem naar boven te halen voor zijn rol als gesjeesde hosselaar met enorme geldproblemen.

Bruce Springsteen’s Letter to You (Apple TV+)

Op 71-jarige leeftijd is The Boss productiever dan ooit en het opnameproces van Letter to You, zijn alweer twintigste plaat, liet hij vastleggen voor een gelijknamige documentaire. In de film zien we geen keiharde clashes tussen Springsteen en de leden van de legendarische E Street Band, maar juist het enorme plezier van een inmiddels goed geoliede muziekmachine.

Meer informatie

Wil je meer weten over de nieuwste releases van video-on-demand diensten? Houd dan ons Entertainment Channel in de gaten. Bekijk onze tips en advies-sectie voor achtergronden over streamen, games en films.

Reacties (0)