Streamingtips #53 – Treason, Amsterdam en Wildcat

30 december 2022 2 Minuten 0 Reacties
Amsterdam

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Treason (Netflix)

Op Netflix zien we deze week een heleboel Nederlandstalige comedy, maar ook een actieserie. Eentje met de zeer fijne acteur Charlie Cox (bekend van Boardwalk Empire en Daredevil), die in deze serie Adam Lawrence speelt. Lawrence heeft alles in huis om geheim agent te worden, maar dan komt hij Kara tegen. Zij is een Russische spion en samen hebben ze nogal een verleden. En dan is ineens niets meer wat het lijkt.

Amsterdam (Disney+)

Het is treurig wat er met Amsterdam is gebeurd: heel kort in de bios, compleet geflopt. Dat zeggen we niet omdat deze film een verwijzing heeft naar onze hoofdstad, maar omdat er geweldige acteurs in deze jaren ‘30-film spelen: Margot Robbie, John David Washington en Christian Bale maar liefst. Hun personages waren alledrie getuigen van een moord, maar worden nu zelf verdacht. Wat ontvouwt is een bizar waargebeurd verhaal dat zeker de moeite is om opnieuw te worden verteld.

Wildcat (Amazon Prime Video)

Wildcat is een indrukwekkende documentaire die je helpt om het leven anders te gaan zien. Het doet ergens denken aan de briljante film ‘Into the Wild’. In Wildcat gaat een soldaat die getraumatiseerd uit de Afghaanse oorlog komt het Puriviaanse regenwoud in. Hij ontmoet daar Samantha, met wie hij de zorg op zich neemt van een ocelot. Ocelotten zijn bijzondere katachtigen die lijken op kleine luipaardjes (en zich soms ook zo gedragen). Een speciaal verhaal over een man met depressies en suïcidale gedachten, en natuurschoon dat hem helpt ermee om te gaan.

Mr. Bean’s Holiday (SkyShowtime)

Het is even wat anders dan de grote lancering van Top Gun op de streamingdienst vorige week, maar Mr. Bean verdient ook een plekje in dit artikel. Het is altijd ontzettend slechte humor, maar eigenlijk is het briljant. Hoe vaak worden er geen grapjes gemaakt met verwijzingen naar Mr. Bean? In Mr. Bean’s Holiday gaat onze Britse vriend op vakantie naar Frankrijk. Natuurlijk gaat niets zoals het moet gaan en valt hij weer van het ene ongelukje in het andere. Het is vaak op het gênante af: acteur Rowan Atkinson weet altijd heel goed die gevoelens van plaatsvervangende schaamte bij mensen aan te wakkeren.

Reacties (0)