Streamingtips #52 – Knives Out 2, Top Gun: Maverick, Peter Pannekoek en meer

23 december 2022 3 Minuten 0 Reacties
Knives Out 2

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Top Gun: Maverick (SkyShowtime)

Is hij beter dan de eerste film? Wij denken van wel. Top Gun: Maverick weet precies goed naar de eerste film terug te verwijzen, maar toch met een nieuw verhaal te komen waarin nog meer spektakel wordt neergezet. Het begint al met een gevecht tussen Tom Cruise en G-krachten en het eindigt met een leerzame les voor een ‘oude knar’ en een happy end zoals we dat alleen in Hollywood kennen. Zelden een film gezien met zo’n goede balans tussen nostalgie en een nieuwe wereld.

Peter Pannekoek - Nieuw Bloed (Videoland)

Het is de oudejaarsconference van 2021, maar als het van Peter Pannekoek komt, dan is het sowieso goed. In DNA mag hij dan kneiterhard zijn: met deze bejubelde theatershow toert hij nu zeer succesvol door Nederland. In DNA bewijst hij dat het hij kan, maar ook op het gebied van oudejaarsconferences is Pannekoek -ongetwijfeld mede door zijn kandidaatschap in het programma Dit Was Het Nieuws- minstens net zo on point. Deze man is een levende cabaretlegende en het is dan ook zeker de moeite waard om te kijken hoe we er in 2021 ook alweer bijzaten, door de ogen van deze grappenmaker.

Tom Clancy’s Jack Ryan (Amazon Prime Video)

Amazon Prime Video barst niet van de geweldige originals, maar Jack Ryan is zeker een serie die wel tot de geweldige originals behoort. In dit derde seizoen volgen we de geheim agent weer op een belangrijke missie. Kan hij de wereld redden? Naar het werk van de zeer getalenteerde schrijver Tom Clancy.

Strange World (Disney+)

Deze film blijkt nogal een flop te zijn, terwijl het wel is gemaakt door de mensen achter Frozen en Encanto. Alleen om die reden is hij toch het bekijken waard. De personages zijn een beetje vreemd, maar dat mag: niet voor niets heet deze film Strange World. Met stemmen van Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid en Jaboukie Young-White. Een tip: start met een open mind.

Help (HBO Max)

HBO Max pakt het deze kerst wat serieuzer aan met het drama Help. Jodie Comer en Stephen Graham zijn te zien in deze film die gaat over een verpleegster in een verpleegtehuis die terechtkomt in de coronapandemie. Tony heeft echter als jonge man al dementie en ze maakt zich om hem extra zorgen. Ze besluit hem te ontvoeren.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (Netflix)

Knives Out was een heerlijke film, een fijne Whodunnit met een cast waar je u tegen zegt. Glass Onion brengt veel castleden terug en voegt er nog een paar aan toe. Geniet van een nieuwe Whodunnit met daarin Daniel Craig, Edward Norton en Janelle Monae: plus nog veel meer grote artiesten. Netflix gooit enorm veel marketinggeld tegen deze film aan en dat betekent hopelijk dat deze film een groot publiek zal vermaken.

Reacties (0)