Streamingtips #50 – Guillermo del Toro’s Pinocchio, Sleepers en Joker

09 december 2022 3 Minuten 0 Reacties
Joker

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Videoland, SkyShowtime, HBO Max en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

New Amsterdam (SkyShowTime)

Eigenlijk ben je op Videoland beter af als je graag New Amsterdam kijkt, want daar zijn al vier seizoenen te zien, maar SkyShowtime is nog wat mager in zijn nieuwe content: mocht je geen of weinig andere streamingdiensten hebben, dan kun je New Amsterdam zien op SkyShowtime. De eerste twee seizoenen over de charmante Dr. Max Goodwin en zijn ziekenhuis kijkt heel fijn weg. Het is namelijk aan Goodwin om niet alleen de uitdaging aan te gaan van het runnen van een ziekenhuis, maar ook om te zorgen dat het oudste openbare ziekenhuis van de Verenigde Staten nieuw leven krijgt ingeblazen.

Joker (HBO Max)

Content die niet op een andere streamingdienst te zien is, dat is de film Joker. Deze Warner. Bros-film (het is immers een DC-schurk) staat eindelijk op HBO Max en het is absoluut een aanrader. Joaquin Phoenix speelt een geweldige clown die eigenlijk stand-up comedy wil doen. Zijn leven blijkt echter niet zo rooskleurig te zijn, waardoor we leren hoe deze Batman-tegenstander met zijn carrière op het criminele pad begon.

Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again (Disney+)

De comedyfilms van Night at the Museum kennen we als live-actionfilms, maar Kahmunrah Rises Again neemt de ‘echte’ acteurs mee naar de tekenfilmwereld. In deze animatiefilm zien we Nick Daley die niet zeker weet of hij nachtbewaker wil zijn van een museum. Maar, als Kahmunrah terugkeert om de wereld te veroveren, dan verandert dat misschien zijn gedachten.

Sleepers (Videoland)

Videoland zet hoog in op Sleepers, een nieuwe serie die het nieuwe Mocro Maffia moet worden, maar dan natuurlijk een beetje anders. Ditmaal draait het om een corrupte agent genaamd Martin die zich beweegt in de onderwereld van Utrecht. Hij is echter tegelijkertijd steeds belangrijker aan het worden bij de recherche: hoe blijft hij op het rechte pad?

Something from Tiffany’s (Amazon Prime Video)

Het is nu eenmaal het seizoen van de kerstfilms en het is een understatement om te zeggen dat streamingdiensten er vol mee staan: je kunt bijna de gewone content niet meer zien tussen alle kerstfilms. Something from Tiffany’s is ook zo’n kerst-romcom, waarbij mensen die beiden iets kopen bij Tiffany’s thuis tot de ontdekking komen dat hun aankopen zijn verwisseld. Nu moeten ze elkaar weer opzoeken en dat blijkt magischer dan slechts een oversteek van cadeaus.

Guillermo del Toro’s Pinocchio (Netflix)

We hebben pas net een nieuwe Pinocchio-film kunnen zien op Disney+, maar nu dient de volgende zich al aan. Ditmaal uit het toch ietwat unieke brein van Guillermo del Toro. Minder sprookje, meer horror. Deze duistere versie laat zich dus niet echt lenen voor een regenachtige middag binnen met de kleintjes, maar wel voor een fijne ‘moody’ avond alleen. De film scoort enorm hoog in de reviews, dus deze pinokkio is er eentje voor op de watchlist.

Reacties (0)